Σφοδρή αντιπαράθεση για την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή

Σφοδρή αντιπαράθεση για τη Δικαιοσύνη είχαν στη Βουλή o Νίκος Δένδιας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα κορυφώνεται η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Για ευτελισμό των θεσμών εκ μέρους της κυβέρνησης και παραβίαση του κράτους δικαίου έκαναν λόγο οι κ.κ. Μιχάλης Κατρίνης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να αναφέρει ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη να επιτελέσει το έργο της και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν.

Ο κ. Δένδιας μίλησε για πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη την πρόταση δυσπιστίας, καθώς αμφισβητεί ευθέως –όπως είπε- θεμελιώδεις κανόνες που διέπουν τη θεσμική λειτουργία του κράτους, δηλαδή το ρόλο της Δικαιοσύνης.

«Στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν χωρούν τακτικισμοί, ούτε βεβαίως κομματική εκμετάλλευση, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η Δικαιοσύνη να επιτελέσει απερίσπαστη το έργο της και να αποδώσει ευθύνες όπου αναλογούν», ανέφερε.

«Η κυβέρνηση ευτελίζει τους θεσμούς», ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης και αναφέρθηκε σε νέο δημοσίευμα που αναφέρει ότι κάποιοι πήραν τα ηχητικά και τα διοχέτευσαν σε πέντε e-mail.

«Υπάρχουν πολλαπλά ζητήματα παραβίασης του κράτους Δικαίου, τα οποία αφορούν είτε τις διαρροές προσωπικών δεδομένων, είτε παρεμβάσεις σε ανεξάρτητες αρχές, είτε αλλοιώσεις ηχητικών», επεσήμανε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος με τον Νίκο Δένδια να απαντά ότι «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα, υπάρχουν δικαστές στη Λάρισα και ας τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1