Σφίγγει ο κλοιός για τον Λευτέρη Αυγενάκη – Η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειές του και πρέπει να αρθεί

Σφίγγει ο κλοιός για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, μετά το περιστατικό βιαιοπραγίας κατά υπαλλήλου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και το επεισόδιο που προκάλεσε σε βάρος αστυνομικού.

Με ανακοινώσεις τους, η Νέα Αριστερά, η Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ στηλιτεύουν τη συμπεριφορά του μέλους της ΚΟ της ΝΔ, ζητώντας την άμεση διαγραφή του.

Νέα Αριστερά

«Ο κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται και να διώξει άμεσα τον κ. Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, είναι το ελάχιστο», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Αδιανόητο να παραμένει στην θέση του ο κ. Αυγενάκης.

Μετά το βίντεο που ήρθε στην δημοσιότητα και δείχνει την χειροδικία του κ. Αυγενάκη απέναντι σε εργαζόμενο, αλλά και τις καταγγελίες για την συνολική του συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους και αστυνομικούς που προσπάθησαν να παρέμβουν, η αποπομπή του είναι μονόδρομος.

Η συμπεριφορά Αυγενάκη δείχνει ακριβώς την αλαζονεία και το αίσθημα ατιμωρησίας που έχουν τα στελέχη της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να κρύβεται και να διώξει άμεσα τον κ. Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, είναι το ελάχιστο».

Ελληνική Λύση

Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς», υποστηρίζει η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωσή της.

«Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΚΕ

«Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τους τραμπουκισμούς του βουλευτή της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, σε βάρος εργαζόμενου στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας».

«Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει “τρελούς” όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την “πύλη εξόδου” της Βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί».

Υπενθυμίζεται ότι για το περιστατικό αντέδρασαν έντονα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ (διαβάστε ΕΔΩ).

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...