ΣΥΡΙΖΑ: Σαρωτικές αλλαγές φέρνει ο Κασσελάκης – Όλο το παρασκήνιο για πρόσωπα και όργανα

Σαρωτικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο προσώπων σε κρίσιμα πόστα και αξιοποίηση νέων στελεχών, όσο και στην περίφημη «συλλογική λειτουργία», σύμφωνα με το σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη την επομένη του 4ου συνεδρίου.

Όσα ακούγονται για «τρόικα» δεν αρέσουν και πολύ στην Κουμουνδούρου αφού όπως λένε το κόμμα έχει συγκεκριμένες προβλέψεις για τη λειτουργία των οργάνων. Βέβαια εναπόκειται στον εκάστοτε πρόεδρο η επιλογή των στενών συνεργατών του και, προφανώς σε θέματα που ο ίδιος επιλέγει, τού ανήκει και η τελική απόφαση.

Μέχρι αυτό το σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανό να γίνει συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής για την εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας.

Το όργανο, μετά τις αποχωρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο έμεινε μισό, αλλά τότε ο πρόεδρος του κόμματος είχε δεχθεί τις εισηγήσεις να μην προχωρήσει ούτε σε συμπλήρωσή του, ούτε σε εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας.

Δεδομένη είναι η απόφαση του κ. Κασσελάκη να αλλάξει πρόσωπα.

Αναζητούνται στελέχη έμπειρα πολιτικά, αλλά και με οργανωτικές ικανότητες για την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Δύο ακόμα μεγάλες αλλαγές που θα γίνουν είναι στην εκπροσώπηση επί του τύπου και στη διεύθυνση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η Δώρα Αυγέρη είναι πιθανόν να συμπεριληφθεί στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κ. Κασσελάκης επιθυμεί να ενταχθούν σε αυτή αναγνωρισμένα και έμπειρα πολιτικά στελέχη, που γνωρίζουν από εκλογικές αναμετρήσεις. Αν και υπάρχει στενή συνεργασία και εμπέδωση πλήρους εμπιστοσύνης στη συνεργασία του προέδρου με την έμπειρη δημοσιογράφο, φαίνεται ότι ο κύκλος αυτός ολοκληρώνεται, με την κυρία Αυγέρη να δίνει τη μάχη της 9ης Ιουνίου.

Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα παραμείνει στη θέση του και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο οποίος ήταν και επιλογή ουσιαστικά του κ. Βασιλειάδη.

Υποψήφιος για την ευρωβουλή αναμένεται να είναι και ο Γιώργος Τσίπρας, κάτι που θα επιφέρει και την αντικατάστασή του στη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η πρόταση των τριών στελεχών που αποτέλεσε και μία φόρμουλα στο συνέδριο, για να αποφευχθεί η προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες, περιλαμβάνει και τη λειτουργία του εκτελεστικού γραφείου. Πρόκειται όμως για ένα όργανο, τη συγκρότηση του οποίου προβλέπει ήδη το καταστατικό. Επί Αλέξη Τσίπρα είχε συνεδριάσει κάποιες φορές, ενώ υπό τον κ. Κασσελάκη φάνηκε να μην βρίσκει ακόμα βηματισμό.

Οι Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος και Γιώργος Τσίπρας συμπεριέλαβαν στην πρότασή τους την ανάγκη να λειτουργεί πιο συγκροτημένα και πιο τακτικά.

Θεσμικά λοιπόν στο εκτελεστικό γραφείο εντάσσονται, πέρα από τον πρόεδρο, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της ΠΓ. Όπερ σημαίνει ότι τυπικά πρέπει πρώτα να εκλεγεί το συγκεκριμένο όργανο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο κ. Κασσελάκης θα συμπεριλάβει στο εκτελεστικό, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Επίσης θα μετέχει και με βάση το καταστατικό, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;