Συρία: Αμνηστία σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που κατατάχθηκε επί Άσαντ

Οι Σύροι αντάρτες χορήγησαν αμνηστία σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό που κατατάχθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ανατραπέντος προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσαν σήμερα οι αντάρτες στο κανάλι τους στο Telegram.

Ταυτόχρονα το συριακό κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι σέβεται τη βούληση του λαού να οικοδομήσει «μια νέα Συρία», χαιρετίζοντας «μια ιστορική ημέρα» την επομένη της κατάληψης της πρωτεύουσας Δαμασκού από τους αντάρτες και τη διαφυγή του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Η 8η Δεκεμβρίου είναι μια ιστορική μέρα στη ζωή όλων των Σύρων. Υποστηρίζουμε την επιθυμία του λαού να οικοδομήσει μια νέα Συρία εστιασμένη σε ένα καλύτερο μέλλον, που θα διέπεται από νόμους και δικαιοσύνη”, τόνισε το κοινοβούλιο σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, το λογότυπο του οποίου στο Telegram εμφανίζει πλέον τα τρία αστέρια της σημαίας των ανταρτών.

Το HRW προτρέπει τους αντάρτες να εγγυηθούν ανθρώπινη μεταχείριση σε όλους, και στους πρώην αξιωματούχους

Η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) προέτρεψε σήμερα τους Σύρους αντάρτες, οι οποίοι πήραν την εξουσία στη Δαμασκό χθες, Κυριακή, να συμπεριφερθούν ανθρώπινα στους πρώην αξιωματούχους, τους πιστούς και τους στρατιώτες της έκπτωτης κυβέρνησης του πρώην προέδρου Μπασάρ αλ-‘Ασαντ.

“Οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό και κατηγορηματικό μήνυμα στις φατρίες και στους μαχητές, λέγοντας ότι οι παράνομες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών που στοχοθετούν πρόσωπα λόγω των φερόμενων σχέσεών τους με την πρώην κυβέρνηση, δεν θα γίνουν ανεκτές”, δήλωσε η Λάμα Φακίχ, διευθύντρια για τη Μέση Ανατολή στο HRW.

“Πρέπει να δεσμευτούν ότι θα εγγυηθούν ανθρώπινη μεταχείριση για όλους, και για τους πρώην αξιωματούχους, τους στρατιώτες και τους μαχητές που συνδέονται με την πρώην κυβέρνηση, καθώς και τους πιστούς σε αυτήν”, πρόσθεσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις