Συναγερμός στο Μαξίμου: Γεύμα Δένδια – Παπαχελά στο Κολωνάκι και φήμες διαδοχής στη ΝΔ

Συναγερμός στο Μαξίμου: Το γεύμα Δένδια – Παπαχελά στο Κολωνάκι αναζωπυρώνει τα σενάρια διαδοχής στη ΝΔ. Γιατί οι έμπειροι «ποντάρουν» στον Δένδια και ποιο είναι το «θαύμα» Χατζηδάκη


Ένα γεύμα που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό παρασκήνιο. Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς συναντήθηκαν χθες στο ιστορικό εστιατόριο Abreuvoir στο Κολωνάκι. Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, όπως αποκαλύπτει η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, ωστόσο η είδηση της συνάντησης έφτασε γρήγορα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η χρονική συγκυρία δεν είναι τυχαία: οι φήμες για αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ έχουν αρχίσει να φουντώνουν, με τον ίδιο να επιχειρεί να ενισχύσει τον αντιπρόεδρο Κωστή Χατζηδάκη ως «προτιμητέο διάδοχο». Το πρόβλημα; Στην πιάτσα, οι «παίκτες» αρχίζουν να ποντάρουν αλλού.


Ο Δένδιας σε πρώτο πλάνο

Ο Νίκος Δένδιας φαίνεται να συγκεντρώνει την προσοχή όχι μόνο στελεχών της ΝΔ αλλά και ισχυρών εκδοτικών και επιχειρηματικών παραγόντων. Η συνάντησή του με τον Αλέξη Παπαχελά,μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ο Παπαχελάς, που γνωρίζει όσο λίγοι τις ισορροπίες εξουσίας και διαβάζει τις τάσεις, φαίνεται να εκτιμά ότι η δυναμική Δένδια μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια πιθανή εσωκομματική αναμέτρηση. «Οι έμπειροι της πιάτσας άρχισαν να ποντάρουν στον Δένδια», σημειώνει χαρακτηριστικά η στήλη.


Το Μαξίμου σε αμηχανία – Το «θαύμα» Χατζηδάκη

Την ίδια ώρα, στο πρωθυπουργικό περιβάλλον προσπαθούν να ανατρέψουν το αφήγημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενδύει στην εικόνα του Κωστή Χατζηδάκη, ελπίζοντας σε ένα «μεγάλο θαύμα» που θα ανατρέψει τη φθορά. Ωστόσο, η εικόνα που διαμορφώνεται έξω από το Μαξίμου δείχνει πως ο Δένδιας κερδίζει έδαφος μεθοδικά και αθόρυβα.

Και το ερώτημα πλέον δεν είναι αν θα ανοίξει το ζήτημα διαδοχής, αλλά πότε και με ποιους όρους. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το γεύμα στο Abreuvoir ήταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή φιλική συνάντηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ