Συναγερμός για τον εντοπισμό νέων κρουμάτων της επικίνδυνης ινδικής μετάλλαξης στην Ελλάδα

Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις υγειονομικές αρχές της χώρας, έπειτα από τον εντοπισμό κι άλλων κρουσμάτων της ινδικής μετάλλαξης του κοροναϊού στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με το OPEN TV, περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν την ερχόμενη Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ

Τα κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν επίσημα ανακοινωθεί είναι 2. Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης είχε εντοπιστεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα στην Πάτρα, ενώ οι Αρχές είχαν θορυβηθεί κυρίως εξαιτίας της ευκολίας στην μεταδοτικότητά του αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως δεν είναι ακόμα γνωστό αν αυτή καλύπτεται από τα εμβόλια.

Την Κυριακή του Πάσχα, ο ΕΟΔΥ δεν προχώρησε στην καθιερωμένη καθημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων κορονοϊού, των θανάτων και των διασωληνωμένων, ωστόσο με βάση την ενημέρωση του Μεγάλου Σαββάτου η πίεση στο δημόσιο σύστημα παραμένει μεγάλη, με τους διασωληνωμένους να παραμένουν πάνω από 800 και να μην μειώνονται με τον επιθυμητό ρυθμό.

Σύμφωνα με το OPEN, οι μάσκες θα συνεχίσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ζωές μας μέχρι και τουλάχιστον τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αφού οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα χωρίς αυτές όταν η εμβολιαστική κάλυψη φτάσει περίπου το 70%.

Ωστόσο, δύο υποεπιτροπές ειδικών εξετάζουν αυτό το διάστημα αν είναι εφικτό το σενάριο οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί να γλιτώνουν και από κάποιους περιορισμούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην υπόθεση «εκβιασμού» της Ζέττας Μακρή – Κλειδί το τιμολόγιο που παρουσίασε ο δημοσιογράφος

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση εκβιασμού της Ζέττας Μακρή από δημοσιογράφο. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει τιμολόγιο και κάνει λόγο για εμπορική συμφωνία. Όλα θα κριθούν στο Αυτόφωρο. Οι ισχυρισμοί και η αντίδραση της βουλευτού.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.