Συζητήσεις για να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρης Τζανακόπουλος και ΣΙΑ (με έναν όρο)

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης κηρύχτηκε έκπτωτος από την γραφειοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ έχουν ακολουθήσει στιγμές αμηχανίας με κυρίαρχο το ερώτημα “που βαδίζουμε;”, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν και επιμένουν ότι η απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμη περισσότερο το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από το κόμμα και να ιδρύσει ακόμη και δικό του, έχουν δημιουργήσει το πλαίσιο του ανοίγματος διαύλων επικοινωνίας με τους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή με την Έφη Αχτσιόγλου και την παρέα της.

Οι πηγές μου ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την επιστροφή των αποστατών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στους σημερινούς συμμετέχοντες στο πολιτικό μόρφωμα της Νέας Αριστεράς και στους 87 που συγκροτούν το κύριο σώμα των γραφειοκρατών – υπονομευτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες της σφοδρής σύγκρουσης του καλοκαιριού του 2023 που οδήγησε τελικά στην εσωκομματική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και της αποστασίας που ακολούθησε. Η επανασύνδεση των δύο μερών, που όπως όλα δείχνουν είναι ζωτικής σημασίας για την πολιτική τους ύπαρξη, απαιτεί χρόνο και απαιτεί και έναν αντικειμενικό σκοπό. Τον αντικειμενικό σκοπό τον γνωρίζουν καλά οι 87, οι οποίοι υλοποιούν το σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη, οι αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και η παρέα τους θέτουν ένα αυστηρό όρο: ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ.

Αναφορικά με τη Ρένα Δούρου είναι γνωστό ότι με την Έφη Αχτσιόγλου δεν θέλουν η μία να βλέπει την άλλη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ