Στρατηγικό λάθος: Eπικίνδυνες για την Ελλάδα οι κινήσεις Μητσοτάκη

Στρατηγικό λάθος αλλά και πολύ επικίνδυνη για την Ελλάδα τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση Μητσοτάκη Νετανιάχου.

Η κίνηση αυτή Μητσοτάκη έρχεται σε ρήξη με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η Ελλάδα.

Να σημειωθεί εδώ πως θα έπρεπε να προγραμματιστεί παράλληλα κάποια συνάντηση με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, αφού με τον Αχμούτ Αμπάς για παράδειγμα συναντήθηκαν στο Κάιρο οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, Ιταλίας και Βρετανίας όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, και ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντήσει και εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής.

Προφανώς και η απόλυτη καταδίκη της Χαμάς και των ενεργειών της κατά αμάχων δεν μπορεί να ισοδυναμεί με πράσινο φως για αντιμετώπισή της με τρόπο που οδηγεί σε θάνατο ακόμα πολλούς περισσότερους αμάχους.

Η διαχρονική στρατηγική σχέση με το Ισραήλ δεν σημαίνει αγνόηση των δικαίων ιστορικών αιτημάτων του παλαιστινιακού λαού. Το δικαίωμα άμυνας του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία της Χαμάς και η απαίτηση για απόδοση των ομήρων, δεν συγχωρούν λευκή επιταγή για εκδικητικό πόλεμο χωρίς όρια και πρόκληση συνθηκών ακραίας ανθρωπιστικής κρίσης εις βάρος του συνόλου των Παλαιστινίων.

Η Ελλάδα οφείλει να μείνει αυθεντικός εκφραστής και ανεπιφύλακτος υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου και των αρχών του ανθρωπισμού και σίγουρα να μην μπαίνει σε τόσο επικίνδυνα παιχνίδια, που ο πρωθυπουργός επιλέγει να την βάλει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι τόσο στις ενέργειες της Χαμάς κατά αμάχων στο Ισραήλ αλλά και αλληλέγγυος στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ