Στρατηγική Συμμαχία: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαμορφώνουν νέο γεωπολιτικό άξονα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κιμ Γιονγκ Ουν σφραγίζουν με αγκαλιά στο Πεκίνο μια νέα στρατηγική συμμαχία. Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα διαμορφώνουν ισχυρό άξονα απέναντι στη Δύση


Η συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο Πεκίνο δεν ήταν απλώς διπλωματική. Ήταν μια δήλωση ισχύος.
Το βίντεο του Κρεμλίνου δείχνει τους δύο ηγέτες να αγκαλιάζονται θερμά, με τον Κιμ να υπόσχεται: «Θα ειδωθούμε σύντομα» και τον Πούτιν να απαντά: «Σε περιμένουμε, έλα να μας επισκεφθείς».
Πρόκειται για μια εικόνα που αποτυπώνει την αποφασιστικότητα δύο ηγετών να σταθούν απέναντι σε μια Δύση που επιδιώκει την αποδυνάμωση των χωρών τους.


Ο Κιμ δεσμεύεται για πλήρη στήριξη

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας δε δίστασε να εκφράσει ανοιχτά την απόφασή του:
«Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω» τον Πούτιν.
Η δήλωση αυτή δεν αποτελεί τυπική διπλωματική φιλοφρόνηση. Αντιθέτως, σηματοδοτεί τη βαθιά στρατηγική σύμπλευση Πιονγκγιάνγκ – Μόσχας σε μια περίοδο που η Ρωσία βρίσκεται σε σκληρή αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.


Η Ρωσία ευχαριστεί για την υποστήριξη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του. Ευχαρίστησε δημοσίως τον Κιμ και την Πιονγκγιάνγκ για τη βοήθεια που παρέχουν στη Ρωσία.
Αυτή η κίνηση δείχνει ότι η Ρωσία δεν είναι μόνη στον αγώνα της. Αντιθέτως, οικοδομεί σταθερές συμμαχίες με χώρες που αρνούνται να υποταχθούν στη δυτική ηγεμονία.


Ένας νέος άξονας σταθερότητας

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα, με τη στήριξη της Κίνας, διαμορφώνουν έναν ισχυρό άξονα που προβάλλει ως αντίβαρο στην αλαζονεία και την παρεμβατικότητα της Δύσης.
Η συμμαχία αυτή δεν είναι απλώς στρατιωτική. Είναι γεωπολιτική, οικονομική και ιδεολογική, στέλνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει και άλλος δρόμος πέρα από τις «υποδείξεις» των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον.


Το μήνυμα προς τον πλανήτη

Η εικόνα του Πούτιν με τον Κιμ στο Πεκίνο είναι μήνυμα αντίστασης και ανεξαρτησίας.
Δείχνει ότι υπάρχουν ηγέτες που τολμούν να χαράξουν δική τους πορεία, χωρίς να υποτάσσονται σε ξένα συμφέροντα.
Η νέα αυτή στρατηγική συνεργασία έρχεται για να αποδείξει ότι η παγκόσμια ισορροπία δεν καθορίζεται αποκλειστικά από τη Δύση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα