Στο 11,8% η ανεργία το α’ τρίμηνο

Στο 11,8% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σημειώνεται πως το ποσοστό ανεργίας κατά το προηγούμενο τρίμηνο (δ’ τρίμηνο του 2022) ήταν 11,9% και κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (α’ τρίμηνο του 2022) ήταν 13,8%.

ΕΛΣΤΑΤ

Άνεργα ήταν το πρώτο τρίμηνο 550.535 άτομα, αριθμός μειωμένος κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 14,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Σε ό,τι αφορά την εικόνα ανά τη χώρα, τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν σε νησιωτικές περιοχές. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στα Ιόνια νησιά (20,4%) και στο Νότιο Αιγαίο (18,1%) ενώ την τρίτη χειρότερη επίδοση είχε η Δυτική Μακεδονία (15,4%).

ΕΛΣΤΑΤ

Ο αριθμός των απασχολουμένων διαμορφώθηκε σε 4.098.011 άτομα παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,9%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση κατά 1,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους

Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.392.839. Ειδικότερα, τα άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού κάτω των 75 ετών, ανήλθαν σε 3.168.769. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 1,2% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή φέρνει δημοσκόπηση στην Κεντροαριστερά: Πρώτος ο Τσίπρας, αλλά…

Νέα δημοσκόπηση δείχνει ανατροπές στη μάχη της κεντροαριστεράς: Πλεύση Ελευθερίας μπροστά από ΠΑΣΟΚ – Τσίπρας, Κωνσταντοπούλου και Ανδρουλάκης στη μάχη για την ηγεσία ενός νέου φορέα.

Θα πουλήσει τελικά ο Ιβάν Σαββίδης; – Ζητά 334 εκατ. ευρώ για να αποχωρήσει

Η Λουί-Ντρέιφους επανέρχεται με προσφορά 40€/μετοχή για τον ΟΛΘ – Η μετοχή καλπάζει, ο Σαββίδης ζητά 334 εκατ. ευρώ – Θα πει ξανά όχι;

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη «χάνει μετοχές», αλλά όχι την ισχύ στα media

Η Alpha TV αλλάζει χέρια: Η United Group αποκτά το 50%, αλλά η διοίκηση παραμένει στη Motor Oil. Ποιος έχει πραγματικά τον έλεγχο; Ποια είναι η στρατηγική της οικογένειας Βαρδινογιάννη και πώς εξελίσσεται ο όμιλος;

Αλλαγές στον ΠΑΟΚ: Σενάρια για επενδυτές – Η αινιγματική κίνηση του Ιβάν Σαββίδη

Στο προσκήνιο πιθανή είσοδος επενδυτών στον ΠΑΟΚ – Τι...