Μια καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας, σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψη της μητέρας των παιδιών, για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, τον Οκτώβριο του 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν σχεδόν ενός έτους, φέρεται να είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού για κακοποίηση του παιδιού. Ο Οργανισμός απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος ήταν ανεπαρκής.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης υποστήριξαν ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα, ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, είχε τονίσει πως «η αστυνομία της Πάτρας έκανε αρκετές παραλείψεις. Στον θάνατο της Ίριδας δεν πήγε ιατροδικαστής, πήγε την επόμενη μέρα η Σήμανση».
Πώς έφτασε στο έγκλημα
Εδώ και αρκετό καιρό οι γιατροί και οι αστυνομικοί που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση δίνουν μία σαφή εκδοχή όλων αυτών που συμβαίνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega.
Ο Απρίλιος του 2021 φέρεται να ήταν η περίοδος της έντονης ρήξης της σχέσης του Μάνου και της Ρούλας. Έχει ήδη φύγει από τη ζωή κάτω από άγνωστες συνθήκες η Ίριδα και στις 6 Απριλίου ο Μάνος Δασκαλάκης πηγαίνει σε δικηγόρο και κανονίζει ραντεβού στις 8 Απριλίου.
Στις 8 Απριλίου η Τζωρτζίνα μπαίνει στο νοσοκομείο.
Όταν η Τζωρτζίνα έπαθε το επεισόδιο το οποίο της προκάλεσε ανήκεστο εγκεφαλική βλάβη, οι γιατροί θεωρούν πως η 33χρονη της έδωσε κεταμίνη. Οι γιατροί προσπάθησαν να επαναφέρουν την Τζωρτζίνα στη ζωή, με την ανάνηψη να διαρκεί 55 λεπτά.
Δύο ημέρες αργότερα οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν την ουσία, η οποία είχε μεταβολιστεί. Αυτό φαίνεται πως ενθάρρυνε την 33χρονη και οι αστυνομικοί πιστεύουν πως τότε είναι που ξεκινάει η προσπάθεια να συνδεθεί το πρόβλημα της Τζωρτζίνας με καρδιολογικό πρόβλημα.