Στο «μικροσκόπιο» τα εκατομμύρια που μοίραζε ο Αυγενάκης

Το πρόσφατο επεισόδιο με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έχει στρέψει πάνω του το ενδιαφέρον, ιδιαίτερα όσον αφορά τα πεπραγμένα του κατά την περίοδο 2019 – 2023, όπου ήταν υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει οι τρεις ειδικές επιτροπές που συνέστησε και στις οποίες με βάση ΚΥΑ του 2023 κατανεμήθηκαν 3.300.000 ευρώ ως εξής:

-Στην Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Motorsport Greece) δόθηκε 1.100.000 €.
-Στην Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας (Cycling Greece) δόθηκε 1.100.000.
-Στην Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσης των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων 2023 δόθηκε 1.100.000 €.

Για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υπάρχουν ήδη καταγγελίες για πρόσωπα του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος του Αυγενάκη, που τοποθετήθηκαν στην επιτροπή, χωρίς, όπως υποστηρίζεται, να έχουν σχέση με το αντικείμενο αλλά και για τον τρόπο που διανεμήθηκαν τα χρήματα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, που έγιναν στο Ηράκλειο, όπου εκλέγεται βουλευτής ο Αυγενάκης, τα χρήματα που δαπανήθηκαν λέγεται ότι ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια ευρώ.
Πρόκειται για διοργάνωση, που όπως υποστηρίζουν σκωπτικά κάποιοι, οι μετέχοντες αθλητές ήταν περισσότεροι από τους φιλάθλους που την παρακολούθησαν!

Ήδη από τον περασμένο Απρίλιο ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου έχει καταγγείλει, με το δικό του εύγλωττο τρόπο, την πλήρη εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν, με χρήματα των φορολογούμενων, λίγους μόνο μήνες μετά την ολοκλήρωση των αγώνων υποστηρίζοντας τα εξής, όσον αφορά το «Karteros Βeach Sports Center»:

«Με απορία θυμό και αγανάκτηση παρατήρησα στις «πρότυπες» τις «κορυφαίες» τις «μοναδικές» τις «καλύτερες της Ευρώπης» το «στολίδι της Κρήτης» όπως τις λάνσαρε για τις προσωπικές του ανάγκες αυτοπροβολής ο Λευτέρης Αυγενάκης να φυτρώνουν ξινήθρες, ραδίκια, μαρούλια, πιθανότατα και ραπανάκια και άλλα εδώδιμα φυτά της κρητικής υπαίθρου»!

To θέμα αναμένεται να φτάσει στη Βουλή με τη μορφή ερώτησης.

ΠΗΓΗmonobala.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ