Στο Μαξίμου ψιθυρίζουν χαρούμενοι: «Συνέχισε, Αλέξη…»

Ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθεί να επιστρέψει στο προσκήνιο με αναδρομές στο 2015, ενώ νέα στοιχεία ετοιμάζονται να τον διασύρουν οριστικά – η κοινωνία όμως έχει ήδη γυρίσει σελίδα.

Η Πυθία αποκαλύπτει


Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να επιχειρεί με κάθε τρόπο να επανέλθει στο προσκήνιο – αυτή τη φορά με αναδρομές στο 2015, στο Δημοψήφισμα, στη δραχμή και στους «ηρωικούς» χαμένους αγώνες – όμως στο Μέγαρο Μαξίμου, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό.

«Συνέχισε, Αλέξη», είναι το ειρωνικό σχόλιο που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά στους διαδρόμους της Ηρώδου Αττικού. Όχι επειδή ανησυχούν – κάθε άλλο. Αλλά γιατί, όσο ο πρώην πρωθυπουργός αναμασά το παρελθόν, τόσο απομακρύνεται από τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι παραμένει δέσμιος της ήττας του και των εμμονών του.

Στο μεταξύ, πληροφορίες που φτάνουν σε δημοσιογραφικά γραφεία κάνουν λόγο για επικείμενες αποκαλύψεις, στοιχεία και αναφορές, που αναμένεται να δώσουν τη χαριστική βολή στον Αλέξη Τσίπρα και να οδηγήσουν στον απόλυτο διασυρμό του. Κι αν ο ίδιος προσπαθεί να στρέψει αλλού τη συζήτηση, η αλήθεια είναι αμείλικτη και έρχεται με φόρα.


Απόδραση από ΟΠΕΚΕΠΕ και Τέμπη

Μέσα σε αυτή την απεγνωσμένη του προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι, ο Τσίπρας καταφέρνει τουλάχιστον ένα: να αποπροσανατολίσει για λίγο την κοινή γνώμη από τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες της προηγούμενης διακυβέρνησης, όπως το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και το έγκλημα στα Τέμπη, για το οποίο προσπαθούν να πείσουν ότι «δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν κατάλαβε».


Η κοινωνία έχει αλλάξει σελίδα

Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι αμείλικτη: κανείς δεν ενδιαφέρεται για την “αποκατάσταση” του Τσίπρα. Ο ίδιος αποτελεί πλέον ένα φθαρμένο προϊόν, που το 2023 συνετρίβη πολιτικά, χωρίς σχέδιο, χωρίς αφήγημα και χωρίς καν ουσιαστική παρουσία στον δημόσιο διάλογο.

Η ελληνική κοινωνία έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί από το να βλέπει έναν αποτυχημένο πρώην πρωθυπουργό να προσπαθεί να σώσει τη φήμη του με αναδρομές στο παρελθόν. Το πολιτικό του κεφάλαιο έχει τελειώσει – και όσο πιο πολύ μιλάει για το 2015, τόσο περισσότερο το υπενθυμίζει σε όλους.

Συνέχισε, Αλέξη… Για κάποιους στο Μαξίμου, αυτό είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου