Στο αρχείο οι έρευνες της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, για τους Κυριάκο Βελόπουλο και Νίκο Παππά

Στο αρχείο έθεσε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, την έρευνα για τον πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση» Κυριάκο Βελόπουλο και δυο βουλευτές του κόμματός του, όπως επίσης και για τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.  
 
Αναλυτικότερα, από δύο βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης» υπήρξαν καταγγελίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσα στο κόμμα. Μετά την γνωστοποίηση των καταγγελιών, παρενέβη ο πρόεδρος της Αρχής πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος διέταξε σχετική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος και οι καταγγέλλοντες βουλευτές, χωρίς να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.

Ακόμη, στο αρχείο τέθηκε και η έρευνα της ίδιας Αρχής για δωροληψία του πρώην υπουργού Επικρατείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Νίκου Παππά. Η έρευνα αυτή είχε ξεκινήσει μετά την διαβίβαση από την Βουλή, του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών το 2016, και στο πλαίσιο αυτής ελέγχθηκε η πορεία των 3 εκ. ευρώ που, όπως έχει καταγγείλει ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, πήρε από την οικογένεια των αδελφών Χούρι κατόπιν μεσολάβησης του Νίκου Παππά, για να συμμετάσχει στον επίμαχο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες – και όταν αποκλείστηκε από την διαδικασία, τα 3 εκ. ευρώ δόθηκαν για την έκδοση της εφημερίδας Documento.

   Σύμφωνα με το πόρισμα του ελέγχου της Αρχής δεν προέκυψαν στοιχεία δωροληψίας του Νίκου Παππά, ούτε και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από τους αδελφούς Χούρι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...