Στη φόρα το αμαρτωλό παρελθόν του Γιώργου Λιάγκα και χαμός στον ΑΝΤ1

Για μια ακόμη φορά προκάλεσε… σάλο ο Γιώργος Λιάγκας – και για λανθασμένους λόγους. Αυτή τη φορά για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν στην εκπομπή του στον ΑΝΤ1 τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ. Και όχι άδικα…

Ήταν, είναι δηλαδή, μια είδηση που έχει σοκάρει όλη τη χώρα, οι διεθνείς μας θριάμβευσαν στο Γουέμπλεϊ χθες και πανηγύριζαν με δάκρυα στα μάτια… Όμως όχι. Ο Λιάγκας έπρεπε να κάνει το κομμάτι του.

Το ρεπορτάζ της εκπομπής εστίασε στο πανάκριβο σπίτι όπου διέμενε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής, και αναφερόταν σε λεπτομέρειες για το κόστος του ενοικίου, τα τετραγωνικά, την επίπλωση, την εντυπωσιακή θέα κλπ.

Σε ώρες λοιπόν που ο ελληνικός αθλητισμός πενθεί για την τραγική απώλεια του Μπάλντοκ, στο «Πρωινό» έπαιξε την Πέμπτη ρεπορτάζ με το πόσα… τετραγωνικά και πόσες τουαλέτες έχει το διαμέρισμα στο οποίο βρήκε τον θάνατο ο ποδοσφαιριστής. Και πόσο κόστιζε και άλλα, ανούσια πράγματα, τόσο ανούσια που το να το χαρακτηρίσεις ως «κανιβαλισμό» είναι, όντως, λίγο.

Ο εκνευρισμός του ΑΝΤ1 και το αμαρτωλό τηλεοπτικό παρελθόν του Γιώργου Λιάγκα

Και τι ακολούθησε; Top trend στα social media με τρομερά υβριστικό περιεχόμενο εις βάρος του Λιάγκα και πύρινη αρθρογραφία εναντίων του (ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έγραψε για «τηλεοπτικό σκουπίδι», ενδεικτικά). Ακόμη και στο ανακαινισμένο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπάγερν, τον… στόλισαν με συνθήματα και πανό!

Μετά τη μαζική κατακραυγή του ίδιου και της εκπομπής «Το Πρωινό» για ρεπορτάζ που προβλήθηκε για το πολυτελές σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ, στην πισίνα του οποίου βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, ο Λιάγκας απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη με insta story στον προσωπικό του λογαριασμό. Αναλαμβάνοντας πλήρως, όπως έγραψε, την ευθύνη:

«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν το σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις», έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο εκνευρισμός του ΑΝΤ1 και το αμαρτωλό τηλεοπτικό παρελθόν του Γιώργου Λιάγκα

Η νέα συγγνώμη Λιάγκα

Ο Γιώργος Λιάγκας απολογήθηκε σήμερα (11/10) το πρωί για το λάθος του χθες, σχετικά με το ρεπορτάζ για το σπίτι που διέμενε ο Μπάλντοκ. Όπως αρχικά ο παρουσιαστής:

«Μπροστά στο χαμό ενός ανθρώπου υπάρχει σύνθλιψη της οποιαδήποτε σχέσης, του συναισθήματος και οτιδήποτε. Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες, αλλά δεν θα πω καμία. Το λάθος που έκανα χθες –το παίρνω όλο πάνω μου- ξεπερνάει κάθε δικαιολογία. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη εγώ! Και θέλω να σας παρακαλέσω οποιαδήποτε δικαιολογημένη αντίδραση θυμού και οργής να περιοριστεί σε μένα και να αφήσετε έξω τους συνεργάτες και το περιβάλλον μου. Ήταν μια λανθασμένη δημοσιογραφική εκτίμηση, σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να επεκταθεί το ρεπορτάζ σε κάποια στοιχεία, που δεν συνεισέφεραν τίποτα στο ρεπορτάζ, όταν υπήρχε ο χαμός ενός ανθρώπου.

Το σκεφτόμουν χθες το βράδυ, δεν κοιμήθηκα, όταν 2-3 εβδομάδες πριν είχε καεί το σπίτι μου και είχα πει ότι δεν είναι δυνατόν ένα δράμα για κάποιον άνθρωπο –να καίγεται το σπίτι του- να γίνεται lifestyle ρεπορτάζ. Σας έψεξα τότε και τελικά έπεσα σε πολύ μεγαλύτερη παγίδα, διότι εδώ μιλάμε για μια ανθρώπινη ζωή που έφυγε. Ήταν λάθος μου μεγάλο. Λυπάμαι πάρα πολύ και είμαι συντετριμμένος που αμαυρώσαμε μια μέρα αφιερωμένη στη μνήμη ενός ανθρώπου. Συγγνώμη λοιπόν, από όλους όσοι χθες στεναχώρησα, προκάλεσα, θύμωσα… Συγγνώμη».

Εκνευρισμός στον ΑΝΤ1

Με καταιγισμό αρνητικών σχολίων ο Λιάγκας ήρθε αντιμέτωπος και με το κανάλι. Με αιτία και αφορμή. Διότι

Το «Πρωινό» εμφανίζει εδώ και καιρό μια εμμονή με ρεπορτάζ που έχουν να κάνουν με real estate επώνυμων προσώπων αλλά και οικονομικά στοιχεία – με πιο πρόσφατο παράδειγμα τα χρήματα που φέρεται να αποκόμισε η Άννα Βίσση από τη μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dailymedia, η ενόχληση στα υψηλά κλιμάκια του ΑΝΤ1 ήταν έντονη χθες. Πολύ έντονη. Τόσο που, με το που διαδόθηκε στα social media το πανό στο ΟΑΚΑ (κερασάκι στην τούρτα, όπως έμαθα), κι ενώ ο Λιάγκας σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι έκανε την προαναφερθείσα ανάρτηση (του ζητήθηκε βέβαια να την κάνει…) το θέμα δεν θα λήξει.

Και δεν θα λήξει αναίμακτα. Άλλωστε Το «Πρωινό» ήδη ζορίζεται πολύ και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της σεζόν αυτή τη στιγμή υπολείπεται στο δυναμικό κοινό τουλάχιστον 4 μονάδες από το πρώτο «Buongiorno» του Mega με τη Φαίη Σκορδά.

Έπεσαν παραιτήσεις;

Στο «Happy Day» του Alpha δεν γινόταν να μην σχολιάσουν το γεγονός, με την Τίνα Μεσσαροπούλου μετέφερε ρεπορτάζ για το κλίμα που επικράτησε στο «Πρωινό» με πρόσωπα να φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για παραιτήσεις:

«Υπήρχε ενόχληση του καναλιού. Υπήρχε ένα τηλεφώνημα από τον σταθμό στον Γιώργο Λιάγκα εκφράζοντας στέλεχος του ΑΝΤ1 την ενόχληση για αυτό που συνέβη. Υπήρξαν μηνύματα, αντιδράσεις που επιβάρυναν το κλίμα. Ο Λιάγκας κατάλαβε το λάθος του και είπε ότι θα ανακαλέσει και θα ζητήσει συγγνώμη. Είπε θα το κάνει σήμερα στον αέρα της εκπομπής. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ βαρύ σε όλη την ομάδα. Υπήρξαν φήμες ότι άνθρωποι της εκπομπής έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν παραίτηση γιατί κάποια πράγματα ξεπερνούν τα όρια της δικής τους ηθικής. Δεν θα υπάρξουν τελικά τέτοιες εξελίξεις».

Ο Λιάγκας τα κάνει διαρκώς αυτά…

Προφανώς δεν ήταν η πρώτη του φορά. Διαρκώς ο Γιώργος Λιάγκας απασχολεί με τηλεοπτικά… ατοπήματα και οι συγγνώμες δεν αρκούν.

Τον Φεβρουάριο του 2023 ο ΑΝΤ1 «έφαγε» πρόστιμα συνολικού ύψους 190.000 ευρώ από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η εκπομπή «Το Πρωινό» την υπόθεση του παιδοβιασμού και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ο Λιάγκας είχε αναφέρει, όντας στον αέρα, ότι έχει… φωτογραφίες της 12χρονης. Αν είναι δυνατόν… Το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 190.000 ευρώ, κατανέμοντας το ως εξής: 50.000 ευρώ για «για παράνομη ταυτοποίηση θύματος εγκλήματος κατά της γενετήσιας ελευθερίας», 50.000 ευρώ για «προσβολή προσώπου», 50.000 ευρώ για «υποβάθμιση προγράμματος» και 40.000 ευρώ για «παραβίαση της μυστικότητας της ποινικής προδικασίας».

Μερικούς μήνες νωρίτερα, χιλιάδες ευρώ κλήθηκε να πληρώσει ο ΣΚΑΪ στο ΕΣΡ για… χάρη του Λιάγκα. Το πρόστιμο αφορούσε στην ψυχαγωγική εκπομπή «Μεσημέρι», η οποία προβαλλόταν το 2020.

Αρχικά έπεσε πρόστιμο 30.000 ευρώ για «προσβολή της αξίας του ανθρώπου» και συγκεκριμένα για body shaming του Γιώργου Λιάγκα σε διαγωνιζόμενη του «Greece’s Next Top Model». Μεταξύ άλλων, ακούστηκαν ατάκες όπως «η άλλη η παχιά να είναι στην παραλία έτσι σαν να έρχεται η Greenpeace να τη ρίχνει πάλι μέσα δεν σας πειράζει, σας πειράζει ο Πετρετζίκης που είναι κούκλος» και «να βγω εγώ με τις πατσές έξω στην παραλία και να πω ‘τι ωραία που πλέον με αποδέχεστε’… θα ταυτιστούμε τώρα με την κοπέλα;».

Και η άλλη, τόσο ο ίδιος ο Λιάγκας, όσο και τα υπόλοιπα πρόσωπα που βρίσκονται στο πάνελ (κυρίως η Κατερίνα Γκαγκάκη και η Ελένη Τσολάκη ), με τα σχόλιά τους στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.

Όλα ξεκίνησαν όταν δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης έδινε την είδηση ότι ένας νεαρός εκτόνωσε τις σεξουαλικές του ορμές στην πλάτη άτυχης φοιτήτριας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα και διάβαζε. Τότε άρχισαν τα σχόλια από το πάνελ. «Έσταζε το ταβάνι;», «του έπεσε ο καφές του από πίσω και την πιτσίλισε», «ε την πιτσίλισε, αλλά όχι ο καφές». Μάλιστα ο Δρακοντίδης ακούγοντας αυτά τα σχόλια ζήτησε από τους παρουσιαστές να μην κάνουν πλάκα γιατί το θέμα είναι σοβαρό. Όταν είπε πως ο δράστης εκτονώθηκε στην πλάτη της φοιτήτριας και ενώ στο πάνελ γελούσαν, ο Γιώργος Λιάγκας είπε «ε, ναι ρε παιδιά στην πλάτη, αφού ήταν από πίσω, πώς θα πάει μπροστά, θα κάνει γκελ;». Ωστόσο το πάνελ δεν σταμάτησε να την πλάκα με την Ελένη Τσολάκη να ρωτάει γελώντας «υπήρχε συναίσθημα ανάμεσα στους δύο;».

Η έκταση που πήρε το θέμα ήταν τόσο μεγάλη που ο Γιώργος Λιάγκας… μαντέψτε: ζήτησε… συγγνώμη.

Σας θυμίζει κάτι;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ