Η δημοσιογράφος ζητά αποκατάσταση της τιμής και αξιοπρέπειάς της – Υποστηρίζει ότι δέχθηκε χυδαία φραστική επίθεση ενώπιον συναδέλφων
Σκηνικό έντασης και δικαστικής σύγκρουσης διαμορφώνεται ανάμεσα στη δημοσιογράφο Βασιλική Πολύζου και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έπειτα από δημόσια φραστική επίθεση που -σύμφωνα με την πλευρά της Πολύζου- έλαβε χώρα σε κοινή θέα στο περιστύλιο της Βουλής και επαναλήφθηκε μερικές ημέρες αργότερα στην είσοδο του Κοινοβουλίου.
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Φαήλο Κρανιδιώτη, κατέθεσε, όπως μεταδίδει το ereportaz.gr έγκληση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ζητώντας την ποινική της δίωξη για προσβολή τιμής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας.
«Απατεώνισσα» και «έξω οι απατεώνες» – Τι καταγγέλλει η Πολύζου
«Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, σε δύο διαφορετικές περιστάσεις, αποκάλεσε την κ. Πολύζου “απατεώνισσα” και φώναζε “έξω οι απατεώνες”, ενώπιον συναδέλφων δημοσιογράφων, εικονοληπτών και παρισταμένων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη.
Σύμφωνα με τη νομική προσέγγιση της Πολύζου, πρόκειται για επιθέσεις που στόχευαν την προσωπικότητά της αλλά και τη θεσμική της ιδιότητα ως διαπιστευμένης κοινοβουλευτικής συντάκτριας, με την κα Κωνσταντοπούλου να αμφισβητεί ευθέως τη νομιμότητα της παρουσίας της στον χώρο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων της Βουλής.
Αγωγή στα αστικά δικαστήρια και δέσμευση για αποζημίωση στις οικογένειες των Τεμπών
Η Βασιλική Πολύζου, πέρα από την ποινική προσφυγή, προανήγγειλε και αστική αγωγή για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας. Το πιο συγκινητικό στοιχείο της υπόθεσης είναι πως, όπως δεσμεύτηκε δημόσια, «κάθε ευρώ που θα της αποδοθεί από την αποζημίωση, θα δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη».
«Η εντολέας μου υπέστη δημόσια εξευτελιστική μεταχείριση, με φράσεις που πλήττουν την επαγγελματική της οντότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης.
Η υπόθεση ανάβει νέα φωτιά στο πολιτικο-δημοσιογραφικό σκηνικό
Η αντιπαράθεση αυτή δεν είναι μόνο νομική, αλλά πλέον και πολιτική, με σοβαρές διαστάσεις για την εικόνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που έχει συχνά επικριθεί για συγκρουσιακές τακτικές και έντονη ρητορική εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Πλέον, η υπόθεση περνά στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ το πολιτικό παρασκήνιο αναμένεται να πάρει φωτιά.
Η ίδια η Κωνσταντοπούλου δεν έχει απαντήσει επίσημα, μέχρι στιγμής, στις σοβαρές καταγγελίες που της αποδίδονται.