Σφοδρή τηλεοπτική κόντρα για τον χειρισμό της υπόθεσης των θανάτων βρεφών – Ανταλλαγή αιχμών με φόντο την τηλεοπτική δεοντολογία και τη μάχη για την αποκλειστικότητα
Η ελληνική τηλεοπτική δημοσιογραφία βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο, αυτή τη φορά λόγω της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της Αγγελικής Νικολούλη και του Πέτρου Κουσουλού. Αφορμή; Ο τηλεοπτικός χειρισμός της πολύκροτης υπόθεσης των θανάτων βρεφών σε Πάτρα και Αμαλιάδα, η οποία συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση και ένταση.
Κατά τη διάρκεια της έκτακτης εκπομπής της Παρασκευής, η Αγγελική Νικολούλη άφησε αιχμές κατά άλλων δημοσιογράφων, δηλώνοντας: «Δεν είναι όλα για σόου» και «Δεν είναι όλα για την τηλεόραση».
Η δήλωσή της προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με αποδέκτη – όπως φαίνεται – τον Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος λίγες ημέρες νωρίτερα είχε φιλοξενήσει στην εκπομπή του «Υποθέσεις» τη βασική κατηγορούμενη, Ειρήνη Μουρτζούκου, σε μια συγκλονιστική τηλεοπτική εξομολόγηση με έντονο συναισθηματικό φορτίο.
Η απάντηση Κουσουλού μέσα από το “X” – «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι πληροφοριοδότες!»
Μέσα από το “X” (πρώην Twitter), ο Πέτρος Κουσουλός δεν άφησε αναπάντητα τα υπονοούμενα της Αγγελικής Νικολούλη.
Αναδημοσιεύοντας μηνύματα υποστήριξης, ξεκαθάρισε τη θέση του με σκληρή γλώσσα:
«Οι δημοσιογράφοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ ότι περιεχόμενο έχουν να τον παράσχουν στο ΚΟΙΝΟ. Γι’ αυτό ερευνούν και πληρώνονται (κάποιοι ενδεχομένως πανάκριβα). Όχι για να καθίστανται άτυποι πληροφοριοδότες άλλων Αρχών!»
Οι δημοσιογράφοι ΟΦΕΙΛΟΥΝ ότι περιεχόμενο έχουν να τον παράσχουν στο ΚΟΙΝΟ. Γι αυτό ερευνούν και πληρώνονται (κάποιοι ενδεχομένως πανάκριβα). Όχι για να καθίστανται άτυποι πληροφοριοδότες άλλων Αρχών! Ο δημοσιογράφος ΟΦΕΙΛΕΙ να μην συνεργάζεται με κανένα υπογείως. Οφείλει να… https://t.co/3M9ZymyXun
— Petros Kousoulos (@KousoulosPetros) July 11, 2025
Η ένταση κορυφώνεται – «Βαρέθηκα τις σπόντες, ας κάτσουμε σπίτι μας»
Σε νέο του post, ο δημοσιογράφος συνεχίζει στον ίδιο τόνο, εκφράζοντας έντονη ενόχληση για τις «πλαγίως εκφρασμένες επικρίσεις»:
«Ο δημοσιογράφος ΟΦΕΙΛΕΙ να μην συνεργάζεται με κανένα υπογείως. Οφείλει να ΕΡΕΥΝΑ, να ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙ και να ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ. Αυτή είναι η δουλειά του!»
Και καταλήγει:
«Βαρέθηκα να ακούω ΣΠΟΝΤΕΣ ότι δεν είναι όλα για την τηλεόραση. Αν δεν είναι για την τηλεόραση, για τις εφημερίδες και τα σάιτ, ας κάτσουμε σπίτι μας».