Στα άκρα οδηγεί τον πλανήτη μερίδα Αμερικανών πολιτικών

Μια μερίδα της αμερικανικής πολιτικής ηγεσίας φαίνεται ότι έχει βαλθεί να οδηγήσει τον πλανήτη ακόμα και σε ρήξη. Δεν εξηγείται αλλιώς η κίνηση να θέσουν την Ρωσία στην κατηγορία «κράτος-τρομοκράτης».

Η Ρωσία με σταθεροποιημένη οικονομία, αυτάρκεια σε τρόφιμα-ενέργεια και πλέον με τις αμυντικές βιομηχανίες να δουλεύουν σε φουλ ρυθμό, όμως «προειδοποίησε» τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ότι οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις θα υποστούν πολύ σοβαρή ζημιά, ενδέχεται ακόμη και να διακοπούν, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συμπεριλάβουν τη Ρωσία στον κατάλογο των «κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», δήλωσε την Παρασκευή ανώτερο στέλεχος της ρωσικής διπλωματίας, ο Αλεξάντερ Νταρτσίγεφ, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Α.Νταρτσίγεφ, ο επικεφαλής του τμήματος για τη Βόρεια Αμερική στο ρωσικό ΥΠΕΞ, τόνισε πως εάν η αμερικανική Γερουσία προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων να συμπεριληφθεί η Ρωσία σε αυτή τη μαύρη λίστα, αυτό θα σημάνει ότι η Ουάσιγκτον θα έχει ξεπεράσει το σημείο από όπου δεν υπάρχει επιστροφή.

Τον περασμένο μήνα, δύο Αμερικανοί γερουσιαστές, που επιδιώκουν να περάσει νόμος ο οποίος θα χαρακτηρίζει τη Ρωσία κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία, επισκέφθηκαν το Κίεβο για να συζητήσουν το νομοσχέδιο με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Για τον κ. Νταρτσίγεφ, εάν το κείμενο αυτό εγκριθεί από το αμερικανικό Κογκρέσο, οι «παράπλευρες απώλειες για τις διμερείς διπλωματικές σχέσεις θα είναι πάρα πολύ σοβαρές, θα υποβαθμιστούν και μπορεί ακόμη και να διακοπούν».

«Η αμερικανική πλευρά προειδοποιήθηκε», πρόσθεσε, σύμφωνα με το TASS.

Την Πέμπτη (11/8) το κοινοβούλιο της Λετονίας χαρακτήρισε τη Ρωσία κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία και κάλεσε τους συμμάχους της χώρας της Βαλτικής στη Δύση να επιβάλουν ακόμη ευρύτερες κυρώσεις στη Μόσχα.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα