Στήθος με στήθος Τζο Μπάιντεν με Ντόναλντ Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Με καλύτερους όρους μεν, αλλά πολλά ανησυχητικά σημάδια μπαίνει ο Τζο Μπάιντεν στην προεδρική αναμέτρηση του 2024, σύμφωνα με δημοσκόπηση των New York Times/Siena College.

Ο Μπάιντεν φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη που βρισκόταν πέρυσι, όταν σχεδόν τα 2/3 των Δημοκρατικών ήθελαν διαφορετικό υποψήφιο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Δημοκρατικοί τον έχουν αποδεχθεί σε γενικές γραμμές ως τον βασικό τους υποψήφιο, ακόμη κι αν οι μισοί θα προτιμούσαν κάποιον άλλον.

Παρά τη βελτίωση των ποσοστών του, η δημοσκόπηση περιλαμβάνει πολλά ανησυχητικά στοιχεία για τον Αμερικανό πρόεδρο, που παραμένει σε γενικές γραμμές αντιδημοφιλής μεταξύ ενός εκλογικού σώματος που είναι απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας. Την ίδια ώρα, το ποσοστό αποδοχής του είναι μόλις 39%.

Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που δείχνει ότι ο Μπάιντεν δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Ντόναλντ Τραμπ, που κατέχει ένα επιβλητικό προβάδισμα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, παρότι αντιμετωπίζει ήδη δύο ποινικές διώξεις, χωρίς να αποκλείεται να του αποδοθούν και νέες κατηγορίες. Ειδικότερα, Μπάιντεν και Τραμπ ισοφαρίζουν με ποσοστό 43% ο καθένας, σε μία υποθετική αναμέτρηση το 2024.

Μόλις στο 39% το ποσοστό αποδοχής του

Περίπου το 30% των ψηφοφόρων που δήλωσαν ότι σκοπεύουν να ψηφίσουν τον Μπάιντεν τον Νοέμβριο του 2024, δήλωσαν ότι ελπίζουν σε μία άλλη πρόταση των Δημοκρατικών. Μόλις το 20% των Δημοκρατικών δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την υποψηφιότητα του Μπάιντεν στις εκλογές, ενώ ένα 51% δηλώνει ικανοποιημένο, αλλά όχι ενθουσιασμένο. Υψηλότερο ποσοστό Δημοκρατικών -26%- εξέφρασε ενθουσιασμό για ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις για την προεδρία, το 2024.

Ιδιαίτερα προβληματικό είναι το ποσοστό αποδοχής του Μπάιντεν στο 39%, που είναι και ιστορικά χαμηλό για εν ενεργεία πρόεδρο που επιδιώκει την επανεκλογή του, όμως αυξήθηκε από το 33% του περασμένου Ιουλίου.

Το κύριο σημείο δυσαρέσκειας των Δημοκρατικών είναι η ηλικία του Τζο Μπάιντεν. Το 39% δήλωσε ότι ανησυχεί σε ερώτηση ανοιχτού τύπου, ενώ το 14% θα προτιμούσε κάποιον νέο υποψήφιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου