Στέφανος Κασσελάκης: Πρόσκληση σε ΠΑΣΟΚ για συνεργασία σε προτάσεις νόμου – Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Περήφανος για το αποτέλεσμα που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις Ευρωεκλογές, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για συνεργασία πάνω σε προτάσεις νόμου και στέλνοντας μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Δεν πετάω από τη χαρά μου, αλλά είναι ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.

«Είμαι υπερήφανος που δεν πρέπει να απολογηθώ στη βάση του κόμματος μου» πρόσθεσε.

«Η δύναμή μας στις λαϊκές συνοικίες αποδεικνύει ότι η καραμέλα του life style και η καμπάνια κατά του προσώπου μου δεν πέτυχε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ποιος λέει την αλήθεια» τόνισε, συμπληρώνοντας πως «η Νέα Δημοκρατία δεν έπεσε τυχαία από το 41% στο 28%. Κάποιος έκανε αντιπολίτευση. Θέσαμε την ατζέντα για πρώτη φορά εδώ και χρόνια».

Σχολιάζοντας την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ παρατήρησε πως ήταν «από τα καλύτερα αποτελέσματα στην Αριστερά» σε ευρωπαϊκή επίπεδο. «Είμαι περήφανος που άντεξα ως πρόσωπο και που ο ΣΥΡΙΖΑ άντεξε με όσα έχει περάσει. Όταν ένα ολόκληρο σύστημα θέλει να δολοφονήσει τον χαρακτήρα σου. Όταν η Ν.Δ. καταρρέει και το ΠΑΣΟΚ δεν καταθέτει εναλλακτική πρόταση, είμαι περήφανος για το αποτέλεσμά μας. Έχουμε ένα κόμμα που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ αδιευκρίνιστο» ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά πυρά και ειδικότερα για τη δήλωση του Χρ. Σπίρτζη ότι «θα έπρεπε να κλαίμε» με το ποσοστό που συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε: «Προφανώς δεν ισχύει αυτό».

«Προσκαλώ την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου»

Ο κ. Κασσελάκης απηύθυνε κάλεσμα στην Κ.Ο. για συνεργασία σε προτάσεις νόμου, ενώ σε ό,τι αφορά τον Ν. Ανδρουλάκη απάντησε πως «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γνωρίζει πώς να επικοινωνήσει με το γραφείο μου». «Υπάρχουν ζητήματα στα οποία διαφωνούμε, όπως στο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Υπάρχουν όμως άλλα ζητήματα, όπως ο ΦΠΑ, που πρέπει να κατέβει, στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε».

«Δεν τείνω χείρα φιλίας στο ΠΑΣΟΚ γενικά, συνεχίζουμε τη στρατηγική μας» διευκρίνισε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Αυτό που βλέπω στην Αθήνα είναι η προμετωπίδα. Από εδώ και πέρα θα χτίσουμε πυρήνες και πλατιά κοινωνική βάση. Είναι το πρώτο στοίχημα που γυρνάει από το μίγμα ακροδεξιάς-δεξιάς του κ. Μητσοτάκη. Με τους βουλετές του ΠΑΣΟΚ έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε σε προτάσεις νόμου για το καλό της κοινωνίας».

Ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στη Νέα Αριστερά, επαναλαμβάνοντας πως «όσο είμαι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να υπάρξει συνεννόηση ή συνεργασία με το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς». «Είναι ανήθικο και απαράδεκτο να έχουν κλέψει έδρες» είπε για να προσθέσει πως όποια φωνή μιλά για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς «δεν συμπεριλαμβάνει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για την πρόταση του Δ. Τεμπονέρα σχολίασε γενικά πως «κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ». «Αν κάποιος δεν εκφράζεται από αυτό που χτίζουμε, δικαίωμά του να επιλέξει νέα πορεία, εμείς θα συνεχίσουμε να ανανεώνουμε τον χώρο μας» είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε πως έχει πάρει τα μηνύματά του από την κάλπη, ενώ όταν ερωτήθηκε για την παρουσίαση του σπιτιού του απάντησε: «Mea culpa».

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία του για τη δημιουργία Ιδρύματος, απάντησε ότι δεν έχει καμία σχέση με το Ινσιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ