Στέφανος Κασσελάκης: «Δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Πολάκη»

Με μια σύντομη παρέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής. Η επιτροπή υπερψήφισε τόσο το Σχέδιο Θέσεων για το Συνέδριο όσο και το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, το οποίο έλαβε ομόφωνη έγκριση.

Η ηγεσία του κόμματος, αντιμετωπίζοντας το θέμα της πειθαρχίας και τις διαφωνίες σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, επιδίωξε να μετριάσει και να διαχειριστεί τις τάσεις εντός του κόμματος. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η άποψη για κομματική πειθαρχία παραμένει ισχυρή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί την απόφαση για την στάση των βουλευτών σε περίπτωση αποχής ή διαφωνίας.

Προσπάθεια Κασσελάκη για εκτόνωση: «Δε θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς τον Πολάκη»

Στο κλείσιμο των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στη διαδικασία κατάρτισης των ευρωψηφοδελτίων. Επιχειρηματολόγησε υπέρ της ανοικτής συμμετοχής, αναφέροντας την προσωπική του εμπειρία με τον Παύλο Πολάκη και τον Μανώλη Καπνισάκη.

Από τις 25 Ιανουαρίου, ξεκινούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της ευρωλίστας του ΣΥΡΙΖΑ, βασιζόμενες σε ένα μοντέλο ανάλογο με τα θινκ τανκς. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους και να αξιολογηθούν για την τελική λίστα υποψηφίων, με τα μέλη του κόμματος να αποφασίζουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ηγέτιδα δύναμη της ευρωπαϊκής Αριστεράς

Τέλος, ο Κασσελάκης αναφέρθηκε στη συζήτηση γύρω από την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις των Ραγκούση, Θεοχαρόπουλου και Ζαχαριάδη, επισημαίνοντας την ανάγκη για συζήτηση αυτών των θεμάτων στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος. Τόνισε την πεποίθησή του ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αλλάξει δραστικά και υποστήριξε την ιδέα του κόμματος να λειτουργήσει ως ηγετική δύναμη της αριστεράς στην Ευρώπη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας