Στάχτη στα μάτια το ύπουλο άρθρο του Λακόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα και τα σχέδια να ηγηθεί νέου κόμματος

Η Πυθία καταγράφει και σχολιάζει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου συντρόφισσες και σύντροφοι.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα το άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου που δημοσιεύτηκε στο ieidiseis.gr με τίτλο “Αλέξης Τσίπρας: Ανεμόμυλοι”.

Ακολούθως, αναμεταδίδω ένα απόσπασμα και μετά θα σχολιάσω τα όσα συμβαίνουν:

Πάντως, για τον ΣΥΡΙΖΑ το πιάσαμε το υπονοούμενο: Με την επιμονή σε «συνεργασία» με άλλους στήνεται μηχανή εκδίωξης του Στέφανου Κασσελάκη. Αυτό που δεν πέτυχε στο συνέδριο η «παραγγελία» του Αλέξη Τσίπρα για νέες αρχαιρεσίες.

Για κορόιδο ψάχνουν; Γιατί «να βάλει το κεφαλάκι στον πάγκο του χασάπη», που τραγουδούσε και ο Διονύσης Σαββόπουλος για τον Δικαιόπολι στους «Αχαρνείς» του;

Μια χαρά μπορεί να πάει στις εκλογές, με το κόμμα που ήδη διαμορφώνει, να μπει στην επόμενη Βουλή – με όποιο ποσοστό μπει – και να κάνει τα κουμάντα του από εκεί και πέρα. Δεν τον πήραν και τα χρόνια.

Ας μην κρυβόμαστε. Όσοι μιλούν για επικράτηση με «εκλογική σύμπραξη» κομμάτων, κλείνουν το μάτι ότι επικεφαλής θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον ίδιο τον ρώτησαν; Από ό,τι λέει ο Θανάσης Καρτερός, «άλλη δουλειά δεν είχε» από το να ασχολείται μαζί τους. Ευλόγως. Γιατί να επενδύσει το πολιτικό του κεφάλαιο σε αυτούς που τον οδήγησαν σε ήττα το 2019 και σε συντριβή το 2023;

Συμπέρασμα: Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι καταδικασμένη να πάει στις επόμενες εκλογές υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. Εκτός αν στήσει ακόμη ένα τσαρδί στα πέριξ.

Το έργο «να συνεννοηθούμε με τους άλλους» και «γιούργια στον νταβά με τα κουλούρια» δεν κόβει εισιτήρια, γιατί δεν έχει πρωταγωνιστή.


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι Δον Κιχώτης για να κυνηγάει ανεμόμυλους, με τσούρμα από Σάντσο Πάντσο δίπλα του. Ούτε αυτόν τον πήραν τα χρόνια…

Μεγάλη είναι η αγωνία, όπως διαβάσατε, και του Γιώργου Λακόπουλου και του Θανάση Καρτερού και άλλων, να μην κυριαρχήσει στη συλλογική συνείδηση των δημοκρατών πολιτικών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ η πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο εκλεκτός της διαπλοκής – που απεργάζεται σενάρια και προχωρά στην στρατηγική υλοποίησης σχεδίων υπονόμευσης και αποκαθήλωσης των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – για να αναλάβει την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που θα αποτελέσει το ελεγχόμενο από τα δομημένα συμφέροντα αντιστάθμισμα στην πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι δεν διαδραματίζει ρόλο στα όσα συμβαίνουν σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δεν τον πήραν τα χρόνια. Δηλαδή, θέλουν να μας πουν ότι έχει καιρό μπροστά του για να στήσει δικό του κόμμα, που δεν θα προκύψει από τα άλλα δύο. Ποιος ξέρει; Μπορεί να φυτρώσουν στελέχη ή να υποδείξουν τεχνοκράτες τα επιχειρηματικά και τα τραπεζικά συμφέροντα.

Γιατί, όμως, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν;

Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει τον δρόμο στον Στέφανο Κασσελάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει την έξοδο στον Στέφανο Κασσελάκη

Γιατί; Μα γιατί, αν εντυπωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου το σκοτεινό σχέδιο της διαπλοκής και του επιχειρηματικού – μιντιακού – τραπεζικού συμπλέγματος συμφερόντων που δρομολογεί την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χωρίς ντροπής έχει συνθηκολογήσει με το παρασιτικό Κεφάλαιο και τμήματα της διαπλοκής, τότε ο σχεδιασμός θα έχει καταδικαστεί εκ των προτέρων σε αποτυχία. Γιατί; Μα διότι ο λαός θα έχει αντιληφθεί τον υπονομευτικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. Η ρετσινιά του υπονομευτή δεν θα είναι καλή. Η ρετσινιά του διοργανωτή αποστασιών δεν θα είναι καλή. Η ρετσινιά του εσωκομματικού πραξικοπηματία δεν θα είναι καλή.

Αυτός είναι και ο λόγος που τα γερασμένα εξαπτέρυγα του χρεοκοπημένου “τσιπρισμού” αλυχτούν προσπαθώντας να πείσουν τον κόσμο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν συμμετέχει στη μεγάλη συνωμοσία. Για κορόιδα ψάχνουν;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επιστροφή του επιχειρηματία Δημήτρη Μάρη στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση με το 1,3 εκατ. ευρώ

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Τον...

72% ο Στέφανος Κασσελάκης σε γκάλοπ του διαδικτύου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ – Δεύτερος ο Πολάκης

Η Πυθία καταγράφειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είναι...