Σπάνε τα κοντέρ των δημοσκόπων – Ποιο ποσοστό θα έπαιρνε σήμερα ένα κόμμα του Παύλου Πολάκη

Ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του Παύλου Πολάκη; Θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Οκτωβρίου ή μήπως θα επιλέξει έναν άλλον δρόμο και την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού;

Αν επιλέξει το δεύτερο σενάριο, ενδεχομένως να βρεθούν όλοι προ μεγάλης εκπλήξεως. Το ιδιαίτερο πολιτικό του στιλ έχει σημαντική ανταπόκριση κυρίως στα λαϊκά στρώματα και κάποιες δημοσκοπήσεις, που όπως αποκαλύπτει το instanews.gr, δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλούν για έναν πολιτικό με μεγάλο ρεύμα αυτή τη στιγμή.

Τόσο μεγάλο, που αν είχε δικό του κόμμα και κατέβαινε στις εκλογές, τότε θα έμπαινε στην Βουλή άνετα και με ποσοστό που θα προκαλούσε μεγάλη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού οι μετρήσεις τον δείχνουν να συγκεντρώνει ποσοστό γύρω στο 7%!

Τριχοτομημένος ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό που υπάρχει ως χειροπιαστή αλήθεια είναι η… τριχοτόμηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μετά το κίνημα των «87» υπάρχει πλέον και η «ομάδα Πολάκη», αφού ο Κρητικός Βουλευτής φέρεται να έχει μεγάλη επιρροή στην Κεντρική Επιτροπή, κάτι που μπορεί να επηρεάσει όλες τις μελλοντικές εξελίξεις.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, ο Πολάκης θα συνεχίζει να στηρίζει πολλές από τις αποφάσεις της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνάμα απαλλαγμένος από τον βραχνά της «κομματικής πειθαρχεία» θα έχει πλέον το περιθώριο να διαφοροποιεί την άποψη του σε διάφορα ζητήματα που δεν συμφωνεί και να χτίσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό του προφίλ και το να φτιάξει κι άλλο το δικό του αποτύπωμα.

Η ουσία είναι ότι ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τα καλά στην Κουμουνδούρου, που μπαίνει σε εποχή ακραίας εσωστρέφειας, που αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο μιας νέας διάσπασης…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ