Σπάμε την ομερτά: Η διαπλοκή στήνει πολιτικό έκτρωμα με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα και τη στήριξη δύο τραπεζών – Η βρομιά που ετοιμάζει η ομάδα Τεμπονέρα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών οδηγεί στα ακόλουθα συμπεράσματα σε ότι αφορά στις εξελίξεις στον προοδευτικό πολιτικό χώρο:
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, παρά τα όσα προηγήθηκαν άντεξε
2. Στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει θέμα ηγεσίας
3. Στον χώρο της λεγόμενης Κεντροαριστεράς πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις, πριν ανασυνταχθεί ο Μητσοτάκης μετά τη συντριβή που υπέστη στις ευρωεκλογές, αφού η ΝΔ έχασε τεράστιο ποσοστό της εκλογικής της δύναμης.

Στο κλίμα που σας περιέγραψα παραπάνω έχει έρθει στο προσκήνιο ξανά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο έχουν ήδη μετρήσει οι εταιρείες δημοσκοπήσεων αναφορικά με το αν μπορεί να αποτελέσει το όνομα εκείνο που μπορεί να ηγηθεί ενός ενιαίου σχήματος της Κεντροαριστεράς, το οποίο θα υπερβαίνει τα στενά όρια του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Στα επιτελεία του Στέφανου Κασσελάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη επικρατεί πανικός. Οι πάντες έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Από τη μία έχουν αντιληφθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφύγει στις πρόωρες κάλπες και για να μην καταρρεύσουν τα ποσοστά του και για να προλάβει την ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς, που ως ενοποιημένο σχήμα θα τον κερδίσει και από την άλλη έχουν πειστεί ότι η διαπλοκή και τα δομημένα συμφέροντα ,που επιδιώκουν να ρυθμίσουν το πολιτικό σκηνικό στη χώρα, θέλουν να αποκαθηλώσουν από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων τόσο τον Κασσελάκη, όσο και τον Ανδρουλάκη. (Σε επόμενο άρθρο θα σας γράψω για τα σωστά και τα λάθη αυτής της ανάλυσης).

Στην παρούσα συγκυρία, τα δομημένα συμφέροντα θα επιδιώξουν να παίξουν τα ρέστα τους με τον Αλέξη Τσίπρα. Και ο Αλέξης είναι μέσα στο παιχνίδι. Το Ινστιτούτο του Τσίπρα και το προσκλητήριο στους αποστάτες δεν έγιναν τυχαία. Η στήλη πληροφορείται ότι στα δύο κόμματα στήνεται νέο σκηνικό αποστασίας. Ωστόσο, κρατείστε τούτο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι έτσι κι αλλιώς πολιτικά τελειωμένος. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία τύχη με τον Ανδρουλάκη, αλλά και ο ίδιος δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα στο διαδικαστικό πλαίσιο ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς. Επομένως, η περίπτωση του ΠΑΣΟΚ θέλει υπομονή. Και στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προσανατολίζονται σε άλλους συνομιλητές και όχι στον Ανδρουλάκη (ήδη, η στήλη πληροφορείται ότι έχουν αρχίσει επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ)

Εκεί, πάντως, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή είναι περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα μας πληροφορούν ότι την ερχόμενη ομάδα η λεγόμενη ομάδα Τεμπονέρα ετοιμάζεται να θέσει θέμα Κασσελάκη. Θέλω να πιστεύω πως αν συμβεί κάτι τέτοιο η διαγραφή τους θα είναι μονόδρομος. Ωστόσο οι κινήσεις τους είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να οδηγήσουν σε μεγάλη αποσταθεροποίηση τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικός στόχος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, τον οποίο το σύστημα που πλέον έχει ποντάρει στον Αλέξη Τσίπρα, θέλει να θέσει εκτός παιχνιδιού. Η δε ομάδα Τεμπονέρα ετοιμάζεται για το μεγάλο ρεσάλτο στο πολιτικό έκτρωμα της διαπλοκής, που εδώ και καιρό διαφημίζουν τα ΜΜΕ της Δεξιάς και του οποίου θα ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας… Εξάλλου το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιχειρήσει να πείσει τον Διονύση Τεμπονέρα να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ. Τη συνέχεια την γνωρίζουμε…

Σας αποκαλύπτουμε σήμερα ότι στο παιχνίδι ΧΟΝΤΡΑ έχουν μπει και δύο μεγάλες τράπεζες, οι οποίες θα στηρίξουν το πολιτικό έκτρωμα του οποίου η διαπλοκή σχεδιάζει να ηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και το οποίο θα ενσωματώσει παλαιούς και νέους αποστάτες του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ.

Μείνετε συντονισμένοι διότι ακόμη είμαστε μόνο στην αρχή των αποκαλύψεων…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ