Σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα: τι ισχύει σήμερα 16 Αυγούστου μετά τον Δεκαπενταύγουστο

16 Αυγούστου: Σούπερ μάρκετ, καταστήματα και malls λειτουργούν κανονικά μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Μόνη εξαίρεση τα μικρά τοπικά μαγαζιά


Μετά τη μεγάλη αργία του Δεκαπενταύγουστου, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ λειτουργούν κανονικά σήμερα Σάββατο 16 Αυγούστου, παρά την αίσθηση “παρατεταμένων διακοπών” που επικρατεί. Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, My Market, Μασούτης, Γαλαξίας, Κρητικός και Market In εξυπηρετούν από τις 08:00 έως τις 20:00, όπως κάθε Σάββατο, ενώ τα Lidl έχουν ωράριο 07:45 – 21:00.

Η εικόνα είναι σαφής: ο καταναλωτής δεν θα αντιμετωπίσει ελλείψεις στη λειτουργία των αλυσίδων, αλλά μόνο σε μικρά, τοπικά καταστήματα όπου οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να παρατείνουν τις διακοπές τους.


Mini markets και μικρές επιχειρήσεις σε τροποποιημένο ρυθμό

Παρότι οι αλυσίδες επέστρεψαν πλήρως, mini markets, περίπτερα, ζαχαροπλαστεία και φούρνοι λειτουργούν κανονικά αλλά σε ορισμένες περιοχές υπάρχει διαφοροποίηση. Πολλά μικρά μαγαζιά στις γειτονιές παραμένουν κλειστά, καθώς οι ιδιοκτήτες αξιοποιούν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου για τις δικές τους διακοπές.

Η εικόνα αυτή δημιουργεί συχνά σύγχυση στους καταναλωτές που βρίσκουν κλειστά καταστήματα σε τοπικό επίπεδο, την ώρα που οι μεγάλες αλυσίδες λειτουργούν απρόσκοπτα.


Εμπορικά κέντρα: Ανοιχτά με πλήρη ωράρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης υποδέχονται σήμερα κανονικά το κοινό. Στην Αθήνα, The Mall Athens, Golden Hall, River West, Athens Metro Mall, Avenue, McArthurGlen Designer Outlet και Smart Park λειτουργούν κανονικά, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανοιχτά είναι τα Mediterranean Cosmos, One Salonica Outlet Mall και Mega Outlet.

Η εικόνα είναι σαφής: η εμπορική δραστηριότητα δεν έχει επηρεαστεί από την αργία, με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μπορούν να κάνουν κανονικά τα ψώνια τους, εφόσον φυσικά δεν βρεθούν μπροστά σε μικρά τοπικά καταστήματα που έχουν ρίξει ρολά λόγω διακοπών.


Προσοχή στα τοπικά καταστήματα – γιατί μπορεί να τα βρείτε κλειστά

Παρά τη συνολική επιστροφή στην κανονικότητα, η σημαντική εξαίρεση είναι τα τοπικά μικρά μαγαζιά που συχνά παραμένουν κλειστά λόγω διακοπών. Για τον λόγο αυτό, οι καταναλωτές καλούνται να είναι προνοητικοί και να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το κατάστημα που θέλουν να επισκεφθούν, πριν φτάσουν μπροστά σε κλειστή πόρτα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα