Σουίτα – μήνυμα: Ο Αλέξης Τσίπρας στην OPAP Arena και η επιβεβαίωση της στήριξης Μελισσανίδη στο νέο του κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην OPAP Arena για το ΑΕΚ – Άντερλεχτ από τη σουίτα του Γιώργου Μελισσανίδη. Η παρουσία του επιβεβαιώνει τη στήριξη Δημήτρη Μελισσανίδη στο νέο κόμμα Τσίπρα, μετά και την εξαγορά της «Εφημερίδας των Συντακτών»


Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την εμφάνισή του στην OPAP Arena για να παρακολουθήσει από κοντά το κρίσιμο παιχνίδι της ΑΕΚ με την Άντερλεχτ για τα playoffs του Conference League. Αν και δηλωμένος Παναθηναϊκός, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου, κάτι που του έδωσε την αφορμή να βρεθεί σε μια από τις πιο «καυτές» ευρωπαϊκές βραδιές της Ένωσης.


Η σουίτα του γιου του Μελισσανίδη

Το παρασκήνιο όμως είναι ακόμη πιο αποκαλυπτικό: Ο Τσίπρας παρακολούθησε το ματς από τη σουίτα του Γιώργου Μελισσανίδη, γιου του Δημήτρη Μελισσανίδη. Η παρουσία αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς δείχνει ξεκάθαρα ότι οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν περιορίζονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά έχουν βαθύτατα πολιτικό υπόβαθρο.


Η στήριξη Μελισσανίδη στο νέο κόμμα Τσίπρα

Η εικόνα αυτή επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Periodista.gr: ο Δημήτρης Μελισσανίδης στηρίζει ανοιχτά το νέο πολιτικό εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο πριν, ο «Τίγρης» εξασφάλισε τον έλεγχο της «Εφημερίδας των Συντακτών», κίνηση που θεωρείται επένδυση με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση.
Η «σουίτα» λοιπόν λειτουργεί ως πολιτικό μήνυμα: το δίκτυο του Μελισσανίδη μπαίνει δυνατά στο πλευρό του Τσίπρα ενόψει της επόμενης ημέρας.


Ποδόσφαιρο, ΜΜΕ και πολιτική

Το τρίγωνο Μελισσανίδης – Εφημερίδα των Συντακτών – νέο κόμμα Τσίπρα δείχνει ότι η στήριξη του Μελισσανίδη είναι πολυεπίπεδη. Από τη μια, μέσω του συμβολισμού της σουίτας και του γηπέδου, και από την άλλη μέσω του ελέγχου ενός ισχυρού μέσου ενημέρωσης, το οποίο μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικού κλίματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ