Με αιχμηρό άρθρο του στα «Νέα», ο Γιάννης Πρετεντέρης εξαπέλυσε επίθεση με έμμεσο αλλά σαφές στόχο την Αναστασία Γιάμαλη, μετά τα σχόλιά της σε βίντεο για τη δολοφονία Κερκ, τονίζοντας πως στον φόνο δεν υπάρχει «ναι μεν αλλά»
Με άρθρο του στη στήλη #εμπιστευτικά στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιάννης Πρετεντέρης πήρε θέση για τη δολοφονία Κερκ, εξαπολύοντας ευθείες βολές προς όσους –κατά την άποψή του– επιχείρησαν να δικαιολογήσουν ή να εξηγήσουν το έγκλημα. «Στον φόνο ‘ναι μεν αλλά…’ δεν υπάρχει. Ούτε δικαιολογία, ούτε επεξήγηση», υπογράμμισε ο γνωστός δημοσιογράφος.
Η «βολή» προς την Αναστασία Γιάμαλη
Αν και δεν την κατονόμασε ευθέως, το άρθρο του Πρετεντέρη ερμηνεύεται ως ευθεία βολή κατά της Αναστασίας Γιάμαλη, με αφορμή τα σχόλιά της σε πρόσφατο βίντεο που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Ο Πρετεντέρης ουσιαστικά κατέστησε σαφές πως κάθε προσπάθεια σχετικοποίησης ή «επεξήγησης» μιας δολοφονίας είναι αδιανόητη, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που η Γιάμαλη προσέγγισε το ζήτημα.
Πρετεντέρης @ta_nea στον φόνο “ναι μεν αλλά…” δεν υπάρχει. Όυτε δικαιολογία, ούτε επεξήγηση #εμπιστευτικά pic.twitter.com/mTMKAf1cvF
— Yannis Pretenteris (@jpretenteris) September 15, 2025
Το νέο επεισόδιο στη δημόσια αντιπαράθεση
Η τοποθέτηση του Πρετεντέρη έρχεται να προσθέσει νέο κεφάλαιο στη δημόσια κόντρα μεταξύ γνωστών δημοσιογράφων, που συχνά συγκρούονται για το ύφος και την κατεύθυνση του δημόσιου λόγου. Στην περίπτωση αυτή, ο ίδιος υιοθέτησε κατηγορηματικό και μηδενιστικό τόνο, κλείνοντας κάθε παράθυρο σε ερμηνείες ή «γκρίζες ζώνες» γύρω από μια εγκληματική πράξη όπως η δολοφονία Κερκ.