Σοκ: Πέθανε δημοσιογράφος – κορυφαίο στέλεχος της Εφημερίδας των Συντακτών

Πέθανε σήμερα σε ηλικία 64 ετών ο δημοσιογράφος Κώστας Μανιμανάκης. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί, αύριο, Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, στις 12μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου. Η κηδεία του θα τελεστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στον Δραπανιά Χανίων, στην Κρήτη.
Ο Κωνσταντίνος Μανιμανάκης γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1960. Ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος από 19 ετών, ως δόκιμος στο Πειραϊκό ρεπορτάζ και, αργότερα, ως βοηθός στην ύλη.
Το 1981, άρχισε να δουλεύει στο “Έθνος” και από το 1986 στην “Πρώτη”. Επίσης, εργάστηκε στις εφημερίδες “Νέα Κρήτη”, “Αυγή”, “Απογευματινή”, “Τα Νέα” και “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Άνθρωπος πράος και προσηνής, επέδειξε σε όλη τη σταδιοδρομία του συναδελφικότητα και αλτρουισμό. Πιστός στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, εργάστηκε με ήθος και διακρίθηκε για την άψογη επαγγελματική συμπεριφορά του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με συγκίνηση τον συνάδελφο και συλλυπείται την οικογένειά του, τη σύζυγό του Κωνσταντίνα και τα παιδιά του Πολύδωρο και Κύνθια, τους φίλους και τους οικείους του.

Η ΕφΣυν για τον θάνατο του Κ. Μανιμανάκη

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έγινε απείρως φτωχότερη. Σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο Κώστας Μανιμανάκης, κορυφαίο στέλεχος της εφημερίδας μας, η ψυχή των «Νησίδων», μιας σειράς εκδόσεων και των ενθέτων της σειράς των «Φακέλων» στην Ασφάλεια πολιτικών προσώπων και αγωνιστών.
Ο Κώστας έχει μια τεράστια πορεία στο χώρο του Τύπου και αφήνει πίσω του ανεξίτηλη σφραγίδα αλλά κι ένα δυσαναπλήρωτο κενό.
Η «Εφ.Συν.» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην ευρύτερη οικογένειά του, στα παιδιά του και στην σύζυγό του, Ντίνα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου