Σοκ: Ο Μητσοτάκης προανήγγειλε μεγαλύτερες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα – Απίστευτες δικαιολογίες ακούστηκαν στον ΣΚΑΪ

Την ώρα που η ακρίβεια, με ευθύνη της ανίκανης και διεφθαρμένης κυβέρνησης Μητσοτάκη, έχει γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά και μετά τις απίστευτες ανοησίες του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου για τα προϊόντα που είναι πιο φθηνά στη Γερμανία, ο αποτυχημένος πρωθυπουργός υποστηρίζει δημόσια ότι για τις υπέρογκες αυξήσεις (λέγεται θα φτάσουν μέχρι 70%) που θα δούμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, φταίει η…το γεγονός ότι δεν φυσάει.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στο ερώτημα για το αν κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών για την αύξηση των τιμών, ενόψει μάλιστα ενός πολύ θερμού καλοκαιριού.

Η απάντησή του, εκτός από προκλητική που είναι, αγγίζει τα όρια της γελοιότητας: «Μισό λεπτό, οι τιμές του ρεύματος καθορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τη χονδρική του ρεύματος που και αυτή με τη σειρά της έχει αυξομειώσεις. Είχαμε πάρα πολλούς μήνες με χαμηλές τιμές, υπήρχαν κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για έναν μήνα. Παραδείγματος χάρη μπορεί να μη φύσηξε όσο θα περιμέναμε» είπε και πρόσθεσε ότι αυτές οι συνθήκες μπορεί να «δημιουργούν κάποια μικρή απόκλιση, αύξηση στις τιμές του ρεύματος. Εκτιμώ ότι αυτό δεν είναι ένα μόνιμο φαινόμενο. Εν πάση περιπτώσει έχουμε μία αγορά που λειτουργεί ανταγωνιστικά και πιστεύω ότι τελικά ότι ο ανταγωνισμός αυτός, ο τρόπος που θα κινηθούν οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς, δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές αυξήσεις στις τιμές ή αυξήσεις που θα έχουν κάποια πιο μόνιμα χαρακτηριστικά».

Όσο για τις αδιανόητες αυξήσεις που αναμένεται να ανακοινωθούν, ο Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να παροτρύνει τους πολίτες να… αλλάξουν πάροχο: «Θα εκπλαγώ πολύ αν δω αυξήσεις 70%. Αν κάποιος πάροχος θέλει να αυξήσει 70% το τιμολόγιο, θα ενθάρρυνα πάρα πολύ τους καταναλωτές να επιλέξουν άλλο πάροχο. Γιατί δεν δικαιολογείται μία τέτοια αύξηση» δήλωσε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο επιχειρηματίας που πρόσφερε μαύρο χρήμα στον Στέφανο Κασσελάκη

Η Πυθία σχολιάζειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Δεν...

Ποιον στηρίζει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Παπανδρέου, ποιον ο Βενιζέλος και τι κάνει ο Σημίτης

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....