ΣΟΚ: Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Γρίβα πέταξε μπουκάλι στον Γιάννη Απατσίδη

Ένταση και διακοπή στη δίκη – «Φτάνει πια», φώναξε ο συνήγορος υπεράσπισης πριν επιτεθεί


Σκηνές ακραίας έντασης εκτυλίχθηκαν στη δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του 40χρονου κατηγορούμενου, Σπύρος Δημητρίου, εκτόξευσε μπουκάλι νερού εναντίον του δικηγόρου της οικογένειας του θύματος, Γιάννη Απατσίδη.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο κ. Απατσίδης απηύθυνε κρίσιμες ερωτήσεις προς τη μητέρα του δράστη, προκαλώντας έκρηξη έντασης και φραστικά πυρά.

«Φτάνει πια», φώναξε εμφανώς εκτός ελέγχου ο Σπύρος Δημητρίου, πριν εκτοξεύσει το μπουκάλι προς την πλευρά του συναδέλφου του.


Το συγκλονιστικό μήνυμα της μητέρας του δράστη και η αντίδραση του Απατσίδη

Κατά την εξέτασή της από την Πολιτική Αγωγή, η μητέρα του 40χρονου παραδέχθηκε πως έστειλε μήνυμα στη μητέρα της Κυριακής λίγο πριν από την έναρξη της δίκης. Το περιεχόμενο του μηνύματος είχε συναισθηματική φόρτιση:

«Δέσποινα, σε λίγες ημέρες θα βρεθούμε πρώτη φορά στα δικαστήρια… όταν συναντηθούν τα βλέμματά μας, εγώ σπαράζω μαζί σου για το κορίτσι μας – ήταν και δικό μου κορίτσι. Δεν θέλω να σας πλησιάσω για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου».

Ο κ. Απατσίδης τη ρώτησε αν κάποιος είχε μεταφέρει μήνυμα οικονομικής στήριξης στην οικογένεια του θύματος, προκαλώντας εκνευρισμό και αποδοκιμασίες από την πλευρά της υπεράσπισης.


Αποδοκιμασίες, φωνές και απομάκρυνση του κατηγορούμενου από την αίθουσα

Αμέσως μετά την επίθεση του Σπύρου Δημητρίου με το μπουκάλι, η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε μέσα στην αίθουσα, με την οικογένεια της Κυριακής να φωνάζει “ντροπή” και να ξεσπά.

Η δίκη διακόπηκε προσωρινά, ενώ οι αστυνομικοί απομάκρυναν τον κατηγορούμενο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το περιστατικό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με τη δίκη να συνεχίζεται υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας.


Η υπενθύμιση της φρίκης: Η υπόθεση της γυναικοκτονίας Κυριακής Γρίβα

Η Κυριακή Γρίβα δολοφονήθηκε άγρια έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, με κατηγορούμενο τον πρώην σύντροφό της. Η υπόθεση συγκλόνισε το πανελλήνιο και έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πλέον εμβληματικές γυναικοκτονίες των τελευταίων ετών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει το φιάσκο του αιώνα – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη «παγώνουν» τη Chevron για την Κρήτη

Αγωνία στην Αθήνα: Η Chevron δεν έχει καταθέσει ακόμη προσφορά για τα οικόπεδα νότια της Κρήτης και της Πελοποννήσου – Πιέσεις από Τουρκία και Λιβύη, κίνδυνος γεωπολιτικής ήττας

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...