Σοκ: Μόνο τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν 700 ευρώ μετά την επιστολή Κασσελάκη

Ελάχιστοι ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, από τους 36 που αριθμεί συνολικά, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη για οικονομική συνδρομή για την ενίσχυση του κόμματος.

Από τους βουλευτές, μόνο ο Συμεών Κεδίκογλου, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, έχει καταθέσει ένα ποσό.

Επίσης, ενδιαφέρον έχει ότι από τους «87» (80 μέλη της ΚΕ και 7 βουλευτές) που υπογράφουν το σχετικό κείμενο για το κλείσιμο της «Αυγής», τα «μαύρα χρήματα» κ.λπ., μόλις τρεις ανταποκρίθηκαν. Πρόκειται για δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και μία βουλευτή. Το άθροισμα των συνεισφορών τους ανέρχεται σε 700 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε και ξεχωριστή επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα, στην οποία του ζητά επίσης να συνεισφέρει, ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανταποκρίθηκε.

Μετά το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συνδράμουν ώστε να καλυφθεί το κόστος των 375.000 ευρώ για τα κομματικά μέσα για τον Ιούνιο. Μάλιστα, ο ίδιος έδωσε το παράδειγμα, δωρίζοντας το ανώτατο ποσό που επιτρέπει ο νόμος, 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι ανάγκες μόνο για το μισθολογικό κόστος των μέσων ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχονται στο ποσό των 375.000 ευρώ, ενώ μαζί με τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων της Κουμουνδούρου το ποσό προσεγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έλαβαν μήνυμα από το κόμμα, με το οποίο τους ζητούν την ανοχή και την υπομονή τους, ενημερώνοντάς τους ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή τους.

Το SMS στους βουλευτές και η επιστολή Κασσελάκη στον Τσίπρα
Έτσι, όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν το εξής SMS:

«Σύντροφοι, συντρόφισσες

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».

Οι βουλευτές ζητούν τις καταστάσεις των δαπανών της «Αυγής»
Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές που θέλουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ζητούν τις καταστάσεις των δαπανών της «Αυγής» και του κόμματος, τις οποίες έχει δεσμευθεί δημόσια ο κ. Κασσελάκης ότι θα φέρει.

Σημειώνεται πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Κουμουνδούρου, Θύμιος Γεωργόπουλος, είχε προειδοποιήσει με ανάρτησή του ότι οι εργαζόμενοι θα έμεναν απλήρωτοι τον Ιούνιο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...