Σοκ και δέος με τα τιμολόγια ρεύματος – Μεγάλες αυξήσεις στο πράσινο (vid)

Ανησυχία επικρατεί για τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος, με το κυμαινόμενο να φαίνεται πως αποτελεί προς το παρόν την πιο συμφέρουσα λύση.

Συγκεκριμένα, το 90% νοικοκυριών είχε επιλέξει το πράσινο τιμολόγιο, ωστόσο εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν την επιλογή τους, αφού επηρεάζεται περισσότερο από τις ανατιμήσεις και εμφανίζει μεγάλες αυξήσεις.

Με τον υδράργυρο στα ύψη και την ακρίβεια να συνεχίζει να πλήττει τα νοικοκυριά, έναν ακόμα πονοκέφαλο προκαλούν στους καταναλωτές οι αυξήσεις στο ρεύμα και η αλλαγή των χρωματιστών τιμολογίων. Μετά τις αυξήσεις στο πράσινο, στρέφονται τώρα στα άλλα δύο τιμολόγια, στο κυνήγι για οικονομικότερες λύσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, νοικοκυριό που έχει το πράσινο τιμολόγιο και έχει κατανάλωση 300 κιλοβατωρών τον Μάρτιο θα πλήρωνε 31,32 ευρώ. Τον Ιούνιο για την ίδια κατανάλωση θα πλήρωνε 43,14 ευρώ. Στην περίπτωση που είχε επιλέξει το κίτρινο τιμολόγιο θα πλήρωνε τον Μάρτιο 30,95 ευρώ και 31,69 τον Ιούνιο, ενώ στην περίπτωση που είχε επιλέξει το μπλε θα πλήρωνε τον Μάρτιο 40 ευρώ και 38,8 τον Ιούνιο.

«Θα αυξηθούν τα πράσινα τιμολόγια, γιατί η τελική τιμή χρέωσης των πράσινων τιμολογίων εξαρτάται από την τιμή εκκαθάρισής των δύο προηγούμενων μηνών. Τα πράσινα από 15 λεπτά θα αγγίξουν τα 18 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστουδουλίδης και κατέληξε:

«Στα κίτρινα η αύξηση θα είναι μικρότερη. Τα μπλε, επίσης, θα πάρουν μία μικρή αύξηση από τον Ιούνιο».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ