Σοκ και δέος από τις νέες δημοσκοπήσεις: Καταρρέουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές

Οι απώλειες των κομμάτων στις ευρωεκλογές δεν φαίνεται να… μαζεύονται, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από τα επιτελεία τους. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις.

Όπως μεταδίδει το instanews.gr, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι σε δεινή θέση αφού τα χαμηλά ποσοστά δείχνουν να παγιώνονται, κάτι που θα φανεί και στις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, στην αντιπολίτευση υπάρχει μια τάση αποσυσπείρωσης η οποία μεταφράζεται σε απώλεια ποσοστών.

Στη ΝΔ γνωρίζουν πως το όριο του 30% που δεν ξεπεράστηκε στις ευρωεκλογές (28,31%) είναι… άπιαστο όνειρο αφού ο ανασχηματισμός δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, σύμφωνα με το dnews.gr.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέποντας πως οι ενέργειές του δεν αποφέρουν αποτέλεσμα, ξεκίνησε συζητήσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με αύξηση του μπόνους για το πρώτο κόμμα σε 50 έδρες αλλά και αύξηση του ορίου εισόδου στη Βουλή στο 5% από το 3% που είναι σήμερα.

https://instanews.gr/99553/extras/fernoyn-exelixeis-kaine-ta-apotelesmata-ton-neon-dimoskopiseon.html
https://instanews.gr/99553/extras/fernoyn-exelixeis-kaine-ta-apotelesmata-ton-neon-dimoskopiseon.html

Στο μεταξύ, στον ΣΥΡΙΖΑ οι εσωτερικές διαμάχες καλά κρατούν τη στιγμή που το 14,92% των ευρωεκλογών τείνει μειούμενο.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανιστεί στην τρίτη θέση, κάτι που φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το καλοκαίρι και θα δημοσιευτούν τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται να «φουντώσει» ο «εμφύλιος» με αμφισβήτηση της προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει και το ποσοστό που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, καθώς μια εκτίναξη προς τα πάνω θα βοηθήσει τον Νίκο Ανδρουλάκη στη μάχη για την ηγεσία, ενώ μια παραμονή στα ποσοστά των ευρωεκλογών ακόμα και με μια μικρή αύξησή τους, θα εδραιώσει την πεποίθηση και μέσα στο ΠΑΣΟΚ ότι χρειάζονται αλλαγές.

Τυχόν κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, θα ενισχύσει αντικειμενικά τους υποψηφίους αρχηγούς που τάσσονται υπέρ της ανασύνθεσης της -λεγόμενης- κεντροαριστεράς.

Ανδρέας Παπανδρέου
Ανδρέας Παπανδρέου

Σε κάθε περίπτωση οι νέες δημοσκοπήσεις, που λογικά θα συμπέσουν με τους εορτασμούς των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου, θα δείξουν ποιοι από τους υποψηφίους για την ηγεσία είναι φαβορί και ποιοι μετατρέπονται σε αουτσάιντερ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ