Σοκ για τους συνταξιούχους – Μετά το Πάσχα οι συντάξεις – Πότε θα καταβληθούν

Μετά το Πάσχα, θα καταβληθούν, όπως όλα δείχνουν οι συντάξεις Μαΐου 2025, όπως είχε προαναγγείλει εξάλλου την περασμένη Δευτέρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αλλά και η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως.

Έτσι, η πληρωμή των κύριων συντάξεων Μαΐου για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ αναμένεται να γίνει την Παρασκευή 25 Απριλίου.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 28 Απριλίου πληρώνονται οι κύριες συντάξεις όσων προέρχονται από το ΙΚΑ, από Ταμεία τραπεζών και ΔΕΚΟ (ΟΤΕ, ΔΕΗ), καθώς και από εντασσόμενα Ταμεία (ΗΣΑΠ, Συνεταιρισμών).

Για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί σε πρόσφατη συνέντευξή της και η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως, η οποία σημείωσε: ««Οι συντάξεις πληρώνονται πάντοτε στο τέλος του μήνα. Οι συντάξεις Απριλίου πληρώθηκαν πριν από 1 εβδομάδα. Οι μισθοί πληρώνονται πάντοτε στο τέλος του μήνα. Έχει προκύψει μια συζήτηση που για πρώτη φορά προκύπτει. Τι εννοώ; Το 2020 το Πάσχα ήταν 19 Απριλίου. Δεν έγινε κάποια συζήτηση τότε για πρόωρη καταβολή των συντάξεων, αντίστοιχα με τώρα που η πληρωμή τους θα είναι 20 Απριλίου »

«Βλέπω διάφορα δημοσιεύματα που λένε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μεταθέσει την πληρωμή των συντάξεων Μαΐου 2025 στο τέλος του μήνα. Όχι αυτό δεν ισχύει, να το ξεκαθαρίσουμε. Οι συντάξεις πληρώνονται στο τέλος του μήνα.Έχει προκύψει μια συζήτηση για το εάν θα μπορούσε η κυβέρνηση να φέρει μισό μήνα πιο μπροστά την πληρωμή των συντάξεων. Με απόλυτη εν συναίσθηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και δη οι συνταξιούχοι, με απόλυτη εν συναίσθηση για τις δυσκολίες που έχει η καθημερινότητα υπάρχουν όμως κάποια τεχνικά ζητήματα», είπε η κ. Κεραμέως και συνέχισε:

«Ποια είναι αυτά στο να φέρει κανείς 2 εβδομάδες πιο νωρίς την πληρωμή των συντάξεων; Υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες. Κάθε μήνα οι συντάξεις τρέχουν για 20 ημέρες η ροή δεδομένων για 2,5 εκατ. συμπολίτες μας συνταξιούχους, όπως μεταβολές που έχουν συμβεί στην προσωπική τους καρτέλα και αλλαγές συνολικά .Αυτά τα δεδομένα τρέχουν για 20 ημέρες. Άρα υπάρχει μια τεχνική διαδικασία που ακολουθείται κάθε μήνα εδώ και χρόνια για να βγουν οι συντάξεις. Ακόμη και εάν πληρωνόντουσαν με κάποιον τρόπο οι συντάξεις αυτό θα σήμαινε για 45 ημέρες μετά οι συνταξιούχοι δεν θα λάμβαναν καμία σύνταξη».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Αμερικανοί θεωρούν τον Μητσοτάκη τελειωμένο – Ο Τραμπ θα συναντήσει τον επόμενο πρωθυπουργό

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν...

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται να δώσει υπουργείο στον Ανδρέα Λοβέρδο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου."Παίκτης" του παρασκηνίου μου...