Σοκ από τη δήλωση του Μητσοτάκη ότι ετοιμάζεται για υποχωρήσεις έναντι της Τουρκίας (vid)

Λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις για την αγορά των γαλλικών πολεμικών σκαφών και της διαφαινόμενης συμφωνίας κοινής άμυνας, η συνέντευξη του πρωθυπουργού στην κρατική τηλεόραση γεννά μεγάλα ερωτηματικά και ανησυχία όσον αφορά τις προθέσεις του απέναντι στην Τουρκία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε ρητά για αμοιβαίες υποχωρήσεις με την Τουρκία. Το ερώτημα λοιπόν είναι, από πού ακριβώς θα υποχωρήσει η Ελλάδα; Κατέχει κάτι που δεν της ανήκει για να το διαπραγματευτεί; Διότι θεωρούμε αδιανόητο να διαπραγματευτεί κάτι που δικαιωματικά της ανήκει, βάσει συνθηκών, δικαίου της θάλασσας και διεθνούς δικαίου.

Το πλέον ανησυχητικό όμως είναι ότι έκανε αναφορά στις συμφωνίες με την Αίγυπτο και την Ιταλία, αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συμφωνία με την Τουρκία. Οι συμφωνίες όμως αυτές δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν μοντέλο για οποιαδήποτε συμφωνία χάραξης θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, διότι απλούστατα περιέχουν τον όρο «μειωμένη επήρεια» για νησιά.

Η Ελλάδα λοιπόν δεν μπορεί να δεχτεί υποχωρήσεις στο θέμα της επήρειας των νησιών, έναντι της Τουρκίας. Διότι η ελληνική ΑΟΖ συνορεύει με την κυπριακή. Και οποιαδήποτε μείωση επήρειας οποιουδήποτε νησιού στο Αιγαίο, μπορεί να οδηγήσει σε εθνικό ακρωτηριασμό.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός μιλά για υποχωρήσεις, την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να ανακοινώσει συμφωνία δισεκατομμυρίων για αγορά φρεγατών που υποτίθεται γίνεται με γνώμονα την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Δείτε το βίντεο

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

«Η Δικαιοσύνη δολοφονήθηκε» – Καταπέλτης η Μαρία Καρυστιανού για τα Τέμπη

Σκληρή ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη: κατηγορεί τη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη, ζητά εκταφές με τοξικολογικές και προσφυγή σε ΕΕ και ΟΗΕ

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ