Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον σκοτεινό ρόλο στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη στα σκάνδαλα που εμπλέκεται η Νίκη Κεραμέως

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ώρες η υπόθεση με τη διαρροή των emails από το υπουργείο Εσωτερικών θα έχει μεγάλη συνέχεια. Και ας έχουν περιπέσει σε θερινή «χειμερία νάρκη» στο Μαξίμου, ίσως γιατί οι χειριστές της υπόθεσης τους μεταφέρουν εσφαλμένη εικόνα.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του iEidiseis, ο Γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης ήταν ο άνθρωπος που του ανέθεσε ο Πρωθυπουργός, να χειριστεί την υπόθεση Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τις 2 Μαρτίου, μόλις δηλαδή η ιστορία αρχίζει να αποκαλύπτεται δημοσίως στα ΜΜΕ.

Φαίνεται όμως ότι ο «χειριστής» τα έκανε…ολίγον «θάλασσα». Ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι συνδέεται με στενή φιλία με τον σύζυγο της Υπουργού Εσωτερικών Νίκης Κεραμέως από την κοινή τους θητεία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, ήταν όντως σε διαρκή επικοινωνία με την Αννα Μισέλ, όπως του είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός, αλλά οι νουθεσίες και οι συμβουλές του, μάλλον αντί να της κάνουν καλό, την οδήγησαν σε καταστροφικά λάθη. Τα οποία μπορεί και να συνέβαλλαν στο να τεθεί εκτός πολιτικής σκηνής..

Όπως λοιπόν επιμένουν οι πληροφορίες, ο Μυλωνάκης σε διαρκή επαφή με την Κεραμέως, κατέληξαν στο «μεγαλοφυές» σχέδιο υπό τον γενικό τίτλο : «Φορτώστε τα όλα στον πιτσιρικά». Δηλαδή με λίγα λόγια να ρίξουν στο «λάκο με τα θηρία», αποδίδοντας του όλες τις ευθύνες στον νεαρό, πρώην Γραμματέα Αποδήμων, Νίκο Θεοδωρόπουλο. Επιπρόσθετα για να συμπληρωθεί το σενάριο,ο Γραμματέας της Βουλής διακήρυσσε στο περιβάλλον του ότι έπρεπε « πάση θυσία να προστατευθεί η Νίκη Κεραμέως και το πολιτικό της κεφάλαιο».

Προσοχή στη λεπτομέρεια: Όχι να προστατευθεί ο Πρωθυπουργός (που του είχε αναθέσει την ειδική αποστολή), ούτε η κυβέρνηση συνολικά. Αλλά προσωπικά η Νίκη Κεραμέως.

Τώρα γιατί το έκανε αυτό; Ίσως, να πιστεύει πραγματικά στο πολιτικό μέλλον της Νίκης Κεραμέως, ίσως να εκτιμά ότι έρχεται η μετα-μητσοτάκη εποχή της ΝΔ και να επιθυμεί να «πηδήξει στο τρένο» της Υπ.Εσ από τώρα. Πολλά τα «ίσως» ,ένα το βέβαιο. Τα πράγματα έγιναν μπάχαλο,η Αρχή Προστασίας επέβαλλε τιμωρητικά πρόστιμα στο Υπ.Εσ και, όπως είπαμε, έρχονται κι άλλα.

Εν κατακλείδι, ο Γ.Μυλωνάκης, σίγουρα στη σοβαρότερη κρίση της πολιτικής του καριέρας που ανέλαβε να χειριστεί, προτίμησε να παίξει «μπιλιάρδο» στην πλάτη ενός «πιτσιρικά», του στελέχους της ΝΔ Νίκου Θεοδωρόπουλου, ακόμη και στην …πλάτη του Κυριάκου, που του εμπιστεύθηκε την υπόθεση, για χάρη μιας υπουργού, της Νίκης Κεραμέως, η οποία σε πανικό απλώς ήθελε να βγει έξω από το κάδρο της διαρροής των επίμαχων emails, μεταθέτοντας αλλού τις αντικειμενικές υπουργικές ευθύνες της.

Φαντασθείτε επίσης ότι αν σε μια σχετικά μικρή υπόθεση, όπως είναι η διαρροή των e-mails, δημιουργήθηκε τόση σκόνη και τέτοιο παρασκήνιο (σε βάρος ακόμη και του Κ.Μητσοτάκη), τι συμβαίνει σε πιο σημαντικά θέματα.Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής για πρώτη εικόνα.

Όμως οι αποκαλύψεις του ieidiseis.gr δεν μένουν στα παραπάνω.

Μια και επανέρχεται στο προσκήνιο η περίεργη διαπλοκή της «σιδηράς κυρίας» του Υπ.Εσ. με τον «ισχυρό άνδρα» της Βουλής, καλό θα ήταν να θυμηθούμε μια ιστορία από το βραχύ παρελθόν. Όταν δηλαδή, ο Γιώργος Μυλωνάκης είχε καταφέρει να διορίσει έναν φίλο και συνεργάτη του, δημοσιογράφο, στο υπουργείο Παιδείας, επί θητείας της Νίκης Κεραμέως.

Ξέρετε τώρα από την κατηγορία των δημοσιογράφων που ενώ έχουν συνεχώς «σηκωμένο το δάχτυλο», την ίδια ώρα «τα κατεβάζουν» για μια θεσούλα και ένα χιλιαρικάκι τον μήνα.

Τέλος πάντων, Νίκη και Γιώργος έχουν «κοινούς αγώνες».

Τα γνώριζες αυτά Κυριάκο;

ΥΓ PERIODISTA.GR: Φυσικά και τα γνώριζε ο Μητσοτάκης. Τα έχουμε γράψει αναλυτικά στο παρελθόν και σύντομα θα επανέλθουμε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ