Σκληρό μήνυμα στον Μητσοτάκη ετοιμάζει ο Αντώνης Σαμαράς

Eτοιμάζει δυνατή παρέμβαση για όλους και για όλα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και θα μιλήσει στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή» την 1η Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, σύμφωνα με το radar.gr. Εκεί αναμένεται να μιλήσει και ο Κώστας Καραμανλής.

Το βιβλίο αναφέρεται στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή η οποία είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που ασκείται τώρα.

Είναι γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής διαφωνούν ανοικτά με την λογική του κατευνασμού απέναντι στην Τουρκία και ως εκ τούτου μάλλον συμφωνούν με τον συγγραφέα του βιβλίου Μανώλη Κοττάκη.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται, όμως, επ’ αφορμή του βιβλίου να κάνει μία συνολική παρέμβαση για τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης μέσα και από το πρίσμα του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Ιουνίου.

Τότε που 1.000.000 κόσμος γύρισε την πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις επιλογές του στα θέματα της προοδευτικής ατζέντας που ουσιαστικά δυσαρέστησαν χιλιάδες ψηφοφόρους της παραδοσιακής βάσης που εμφορούνται από το πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια.

Συγκεκριμένα το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την ανεκτική πλέον μεταναστευτική πολιτική μετά το ναυάγιο της Πύλου, την στοχευμένα αδύναμη αποτρεπτική ικανότητα του λιμενικού και φυσικά για την εξωτερική πολιτική του κατευνασμού που ακολουθεί ο ΥΠ.ΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σημεία αναφοράς της ομιλίας Σαμαρά θα είναι η τουρκική επιθετικότητα, η προκλητική στάση των Τιράνων και του Εντι Ράμα αλλά και η πρόσφατη αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κράτος των Σκοπίων.

Φυσικά στο μενού θα βρεθούν και άλλα συστημικά προβλήματα της Ευρώπης όπως η ακρίβεια, η πίεση του πρωτογενούς τομέα, η ενεργειακή κρίση καθώς και άλλα ζητήματα στα οποία η Ευρώπη δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις.

Επίσημα, ο τίτλος της ομιλίας του θα είναι «Ελλάδα και Ευρώπη σε σταυροδρόμι».

Όμως, ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα που θα του δοθεί στο Πολεμικό Μουσείο, θα αναλύσει γιατί η Ελλάδα όπως και η ευρωπαϊκή κοινωνία στρέφεται πλέον στα ακροδεξιά κόμματα κάνοντας μία ανάγνωση και στην ελληνική πραγματικότητα.

Δεν θα ξεχάσει φυσικά να μιλήσει για τη ΝΔ που με την κεντρώα στροφή της έχει παραδώσει τους ψηφοφόρους της σε άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Οι παρεμβάσεις Σαμαρά και του Καραμανλή αναμένεται να στείλουν ένα δυναμικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο σκληρό κονκλάβιο που διοικεί το Μαξίμου και είναι υπεύθυνο για τις επιλογές της κυβέρνησης στα θέματα ιδεολογικού προσανατολισμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ