ΣΚΑΪ σε κρίση ταυτότητας: Ο Αλαφούζος μπερδεμένος ανάμεσα σε Σία Κοσιώνη και Τατιάνα Στεφανίδου

Το τηλεοπτικό κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου επιχειρεί να τα συνδυάσει όλα, αλλά καταλήγει χωρίς ξεκάθαρη ταυτότητα – Τι δείχνει το εσωτερικό μπρα-ντε-φερ Φαλήρου – Γαλατσίου

Γράφει ο Καναλάρχης


Ο ΣΚΑΪ μοιάζει να βιώνει τη δική του τηλεοπτική «διάσπαση ταυτότητας», με δύο αντίρροπες δυνάμεις να καθορίζουν την καθημερινή του ροή: από τη μία, η σοβαρή ενημέρωση του Φαλήρου, με τη Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Παπαδρόσο να κρατούν τη σημαία της αξιοπιστίας· από την άλλη, η ψυχαγωγία του Γαλατσίου, με την επιστροφή της Τατιάνας Στεφανίδου και τα νέα formats να επιχειρούν ένα άνοιγμα στο ευρύ κοινό.

Διάβασε οπωσδήποτε: Ο Αλαφούζος έδωσε 1.000.000 ευρώ για τη «σιωπηλή» κυριαρχία της Σίας Κοσιώνη – Ανακατατάξεις και παιχνίδια εξουσίας στον ΣΚΑΪ

Το αποτέλεσμα; Ένα κανάλι με διπλή τηλεοπτική προσωπικότητα, που δεν πείθει ούτε ως ενημερωτικός σταθμός, ούτε ως ψυχαγωγικός παίκτης πρώτης γραμμής.


Η σταθερότητα του Φαλήρου: Η ενημέρωση προσπαθεί να αντέξει στον χρόνο

Στο μέτωπο της ενημέρωσης, ο ΣΚΑΪ εξακολουθεί να επενδύει στη μακροχρόνια παρουσία της Σίας Κοσιώνη, με ένα κεντρικό δελτίο που προσπαθεί να διατηρήσει την παλιά του αίγλη, σε μια αγορά που έχει μετακινηθεί θεαματικά προς την ψυχαγωγία και το social-friendly περιεχόμενο.

Η Σία Κοσιώνη
Η Σία Κοσιώνη

Η δημοσιογραφική καθοδήγηση του Βασίλη Παπαδρόσου λειτουργεί ως άγκυρα σοβαρότητας, όμως η απουσία ανανέωσης στη φόρμα και στο ύφος του δελτίου δημιουργεί ερωτήματα για το αν μπορεί να σταθεί απέναντι σε νέες τηλεοπτικές συνήθειες.


Το Γαλάτσι των τηλεοπτικών πειραμάτων – Παλιοί «παίκτες» σε νέες συσκευασίες

Στην αντίπερα όχθη, το στούντιο του Γαλατσίου μετατρέπεται σε εργαστήριο τηλεοπτικών πειραμάτων, όπου η επιστροφή της Τατιάνας Στεφανίδου, η ανάληψη νέας εκπομπής από τον Κώστα Τσουρό, αλλά και η είσοδος του Αλέξανδρου Τσουβέλα επιχειρούν να δώσουν νέο χαρακτήρα.

Τατιάνα Στεφανίδου
Τατιάνα Στεφανίδου

Ωστόσο, η ασάφεια των concepts (είναι infotainment, ψυχαγωγία ή ενημέρωση με pop αέρα;) δημιουργεί ένα συγκεχυμένο τοπίο, όπου τίποτα δεν είναι σαφές – ούτε η στόχευση, ούτε η αποστολή.


Ο Ζούλας στα ψηφιακά και η Μαραγκουδάκη στο σχοινί ισορροπίας

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας, με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ και ρόλο στρατηγικού σχεδιασμού, προσπαθεί να χτίσει ένα νέο ψηφιακό προφίλ για τον ΣΚΑΪ: vidcasts, podcasts και «νέες πλατφόρμες» βρίσκονται σε σχεδιασμό – αλλά η υλοποίηση παραμένει ασαφής και, προς το παρόν, άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος.

Η Άλκηστη Μαραγκουδάκη, διευθύντρια προγράμματος, βρίσκεται στη μέση ενός καθημερινού μπρα-ντε-φερ: ενημέρωση ή ψυχαγωγία; Βαρύτητα ή ευκολία; Ταυτότητα ή τηλεθέαση; Η προσπάθεια να ικανοποιηθούν και τα δύο άκρα φαίνεται να οδηγεί σε έναν σταθμό χωρίς ενιαίο αφήγημα.


Ο Τσουβέλας και η «φρέσκια νότα» που ίσως είναι καμουφλάζ αμηχανίας

Η είσοδος του Αλέξανδρου Τσουβέλα, με εκπομπή τύπου stand-up, διαφημίστηκε ως μια φρέσκια πνοή για το prime time. Όμως, σε ένα περιβάλλον ασάφειας και αναζήτησης προσανατολισμού, ακόμη και οι καινοτομίες μοιάζουν περισσότερο με προσωρινές ανάσες, παρά με σταθερές επενδύσεις.

Όταν ένας σταθμός προσπαθεί να είναι ταυτόχρονα CNN και Netflix, ΕΡΤ και TikTok, το αποτέλεσμα κινδυνεύει να είναι ένα τίποτα με συνέπεια.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;