Σε πανικό ο Μητσοτάκης στο Bloomberg μετά την εκλογική συντριβή

Στην ίδια «γραμμή» που χάραξε κατά τη συνέντευξή του στον Alpha, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχείρησε να «διασκεδάσει» κάπως τις εντυπώσεις που δημιούργησε η εκλογική συντριβή των ευρωεκλογών, μιλώντας στο Bloomberg.

Όπως τόνισε, «η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές με 28% και αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από το σύνολο του ποσοστού του δεύτερου και του τρίτου κόμματος και έτσι παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «αν λάβετε υπόψιν σας ότι αυτές οι εκλογές έγιναν έναν χρόνο μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση των εθνικών εκλογών καταγράφεται μια αξιοσημείωτη εκλογική κόπωση. Είχαμε επίσης πολύ χαμηλή συμμετοχή της τάξης του 40% και πιστεύω ότι καταγράφηκε και ένας βαθμός δυσαρέσκειας καθώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το αυξημένο κόστος διαβίωσης».

«Εκλεγήκαμε για να εφαρμόσουμε ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια της θητείας μας και αυτό πρέπει να κάνουμε. Έχουμε άλλα τρία χρόνια χωρίς εκλογές και θα κριθούμε για τις επιδόσεις μας το 2027. Σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες πολιτικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες αλλά εμείς το αποφύγαμε αυτό και παραμένουμε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε ολόκληρη την Ευρώπη, την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία και την απόφαση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για προσφυγή στις κάλπες, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως υπάρχει ένας βαθμός υπερβολής όταν μιλάμε για στροφή στην ακροδεξιά και πως η συμμαχία ΕΛΚ, Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων παραμένει κυρίαρχη οπότε και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στη λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Αναφέρθηκε στη στρατηγική συμμαχία της χώρας μας με τον Εμανουέλ Μακρόν, με τον οποίο όπως είπε μοιράζονται κοινές απόψεις και για την άμυνα της Ευρώπης και επεσήμανε πως εκείνο που έχει τελικά σημασία είναι ποιος εκπροσωπεί τη Γαλλία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κι αυτό είναι κάτι που δεν θα αλλάξει. Κατά τα λοιπά τόνισε ότι δεν θέλει να σχολιάσει περαιτέρω τις εσωτερικές εξελίξεις σε μια άλλη χώρα και τις αποφάσεις του γαλλικού λαού, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι πως η Ελλάδα έχει πάψει να απασχολεί την Ευρώπη ως σημείο κρίσης και δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στην ευρωζώνη, όπως στο παρελθόν.

Για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο πρωθυπουργός είπε πως είναι καλό για την Κομισιόν να υπάρχει μια συνέχεια στην προεδρία της και πως η κ. φον ντερ Λάιεν είναι υποψήφια του ΕΛΚ που είναι η μεγαλύτερη ευρωομάδα. Υπογράμμισε επίσης αναφορικά με τη στήριξη στην Ουκρανία ότι η χώρα μας δεν θα κάνει τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο την αμυντική της θωράκιση.

Ολοκληρώνοντας τόνισε τη σημασία που έχουν για την ελληνική οικονομία οι επενδύσεις και η τεχνολογία, επισημαίνοντας πως είναι ένας από τους τομείς στους οποίους πλέον βασίζεται πέραν του Τουρισμού. Ανέφερε πως προωθούνται μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αλλάξει το μίγμα της ελληνικής οικονομίας και πως η μείωση της ανεργίας αποτελεί έναν από τους κεντρικούς στόχους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ