Σε πανικό οι ΗΠΑ: «Παιχνίδι ζωής ή θανάτου» για τον έλεγχο της Ευρασίας

Το τελευταίο χαρτί τους φαίνεται πως παίζουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ, αφήνοντας να διαρρεύσουν απόρρητες -δήθεν- πληροφορίες, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της ρωσικής κυβέρνησης, αναφέρει με άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Pepe Escobar.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει, «το σενάριο μοιάζει πλαστό, σαν να βγήκε κατευθείαν από κάποιο κόμιξ με κατασκόπους.
Αλλά περί τίνος πρόκειται;
Έχουμε μια σημαντική διαρροή που περιγράφει λεπτομερώς τον σχεδιασμό του Πενταγώνου για τα επόμενα στάδια του πολέμου του NATO εναντίον Ρωσίας στην Ουκρανία: την αδιάκοπα συζητούμενη ανοιξιάτικη ουκρανική «αντεπίθεση» που μπορεί -ή όχι;-, να ξεκινήσει στα μέσα-Απριλίου, καθώς και τα σχέδια πολέμου που μοιράζονται τα «Πέντε Μάτια» (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδάς).
Οι πληροφορίες που διέρρευσαν μπορεί να ήταν επωφελείς για τη Ρωσία, αν δεν «κινούνταν» προς τη λάθος κατεύθυνση: και η πιθανότητα είναι πολύ πραγματική…».
Ο ανεκτίμητος Ray McGovern, που γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για τη CIA, έκανε κάποια σχόλια για το αν το Πεντάγωνο «παραποιεί τα στοιχεία»…
Σημειώνεται πως σύμφωνα με πρόσφατη διαρροή προφανώς επίσημου εγγράφου του ΝΑΤΟ έχουν χάσει τη ζωή τους 71.500 Ουκρανοί ενώ από την άλλη οι απώλειες των Ρώσων δεν ξεπερνούν τις 17.500, κάτι που απέχει πολύ από τις προηγούμενες «εκτιμήσεις» του Πενταγώνου.
Με άλλα λόγια, déjà vu από το Βιετνάμ…
Βέβαια, κάτι σαν το Βιετνάμ είναι δύσκολο να επαναληφθεί… Από την άλλη, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα, καθώς το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν φαίνεται να διδάσκεται από τα λάθη του.
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με κορυφαία πηγή της Beltway intel, που συνταξιοδοτήθηκε, «τα κράτη άφησαν να διαρρεύσουν κρίσιμα δεδομένα πληροφοριών για να αποφύγουν έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία».
Εύλογα κάποιος θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν το όλο θέμα μπορεί να είναι ψεύτικο, όπως επιμένει το Πεντάγωνο.
Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν μια προσπάθεια «διάδοσης ψευδών πληροφοριών οι οποίες θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ».
Προσαρμοσμένη ή όχι, ο «μυστικός» αριθμός των νεκρών από τον πόλεμο μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εξακολουθεί να μην έχει νόημα.
Οι αριθμοί φαίνεται να αντικατοπτρίζουν τις απώλειες Bakhmut/Artemovsk, όπου οι Ρώσοι νεκροί ήταν περισσότεροι.
Ωστόσο, αξιόπιστοι Ρώσοι στρατιωτικοί ανταποκριτές διαβεβαιώνουν ότι η αναλογία είναι πραγματικά 10 προς 1, με τους Ρώσους να χρησιμοποιούν την «τεχνική του σαλιγκαριού» σε συνδυασμό με το τρομερό πυροβολικό τους.

«Συγκλονιστική» ανικανότητα (;)

Το αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα από τις –πραγματικές ή ψεύτικες– διαρροές του Πενταγώνου είναι ότι οι ΗΠΑ είναι σε πόλεμο κατά της Ρωσίας.
Και αυτό είναι αρκετά σοβαρό.
Η Ουάσιγκτον τροφοδοτεί ασταμάτητα την Ουκρανία με πληροφορίες για τις θέσεις της ρωσικής διοίκησης, αποθήκες πυρομαχικών και βασικούς κόμβους στις ρωσικές στρατιωτικές γραμμές.
Είναι δε τέτοια η ποσότητα των πληροφοριών που δίδονται σε πραγματικό χρόνο που επετράπη στο Κίεβο να στοχεύσει τις ρωσικές δυνάμεις, να σκοτώσει στρατηγούς και να αναγκάσει τους ιθύνοντες να μεταφέρουν τις αποθήκες πυρομαχικών μακριά από τις γραμμές του μετώπου.
Αυτά τα οποία λένε οι γραφειοκράτες του Πενταγώνου/ΝΑΤΟ ότι το Κίεβο έχει «αποφασιστικό ρόλο» στον σχεδιασμό και την εκτέλεση αυτών των χτυπημάτων είναι ψέμα.
Οι ΗΠΑ ασκούν τον απόλυτο, απόλυτο έλεγχο του πολέμου της Ουκρανίας σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης.
Συμπεριλαμβανομένου του «μυστικού» υπόγειου καταφυγίου κοντά στο Lviv, το οποίο πρόσφατα έλαβε «γράμμα» από τον κ. Khinzal (πύραυλος) και πήγε να συναντήσει τον κατασκευαστή του – μαζί με πάνω από 200 στελέχη υψηλού επιπέδου του ΝΑΤΟ.
Από την άλλη, ψεύτικο ή όχι ψεύτικο, έχουμε επιβεβαίωση ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει άμεση πρόσβαση στις επικοινωνίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Και ότι οι Αμερικανοί ακούν τους πάντες και τον γείτονά του: τον ιδρωμένο ηθοποιό στο Κίεβο, όλους τους συμμάχους των Πέντε Ματιών και τη Μοσάντ.
Όσον αφορά την άποψη ότι το Κίεβο άλλαξε τα «στρατιωτικά του σχέδια» λόγω των διαρροών του Πενταγώνου, μάλλον μόνο γέλια δύναται να προκαλέσει.
Στο μεταξύ, οι Ρώσοι φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένοι να απαντήσουν σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Από την άλλη, εντύπωση προκαλεί η ρωσική απάντηση στην de facto εμπλοκή των ΗΠΑ στον ακήρυχτο πόλεμο που διεξάγουν κατά της Ρωσίας…
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Putin είπε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για «ειρηνική συνύπαρξη με τις ΗΠΑ και την εδραίωση μιας ισορροπίας», δεδομένης της ιδιότητάς τους ως των δύο μεγαλύτερων πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο.
Και η αλήθεια είναι πως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον Στάλιν να λέει ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για ειρηνική συνύπαρξη με τη ναζιστική Γερμανία τον Ιούλιο του 1941, καθώς η Βέρμαχτ ορμούσε προς τη Μόσχα, το Λένινγκραντ και το πετρέλαιο του Καυκάσου.
Από την άποψη πολύτιμων στρατιωτικών πληροφοριών, ο απαραίτητος Andrei Martyanov τα συνόψισε όλα: Αυτά τα «έγγραφα» δεν επιβεβαιώνουν τίποτε άλλο, εκτός από το ότι το Πεντάγωνο δεν έχει ιδέα για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας: γιατί συμβαίνει, ποιος είναι ο τρόπος λειτουργίας και τι σχεδιάζει να πετύχει.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Peskov δίνει μια ιδέα…: «Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για την άμεση ή έμμεση εμπλοκή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ (…) αλλά δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα της ειδικής επιχείρησης».
Όπως τονίζει ο Martyanov, η Ρωσία ελίσσεται σε ένα εξαιρετικά προηγμένο σύμπλεγμα ISR (Intelligence, Surveillance and Reconnaissance – Πληροφορίες, Επιτήρηση και Αναγνώριση), συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπινων δικτύων πληροφοριών στο έδαφος, του ηλεκτρονικού πολέμου και των δορυφορικών αστερισμών: «Όσον αφορά τους συσχετισμούς πολέμου και τις στατιστικές μάχης, το πρώτο… θύμα είναι η αλήθεια».

Σοβαρά ζητήματα

Πράγματι, προκύπτουν αρκετά σοβαρά ζητήματα με τις «άκρως απόρρητες» πληροφορίες του Πενταγώνου.
Αποπνέει την εντύπωση ότι έχει συνταχθεί με βάση ανοιχτά δεδομένα και όχι πραγματική πληροφορία.
Και όλα αυτά συσκευάζονται από κάποια πολύ κακή δουλειά.
Για παράδειγμα, η επιμονή για «επανεξοπλισμό» της ουκρανικής αεράμυνας με πυραύλους δεν υποστηρίζεται από δεδομένα σχετικά με την πηγή προέλευσης των πυραύλων.
Το όνομα του NASAMS, του μεσαίου βεληνεκούς, επίγειου συστήματος αεράμυνας που αναπτύχθηκε από κοινού από τη Raytheon, είναι γραμμένο λάθος.
Αν μη τι άλλο, είναι περίεργο που εδραιώνεται η εντύπωση ότι η Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (EUCOM) πήρε τις «πληροφορίες» της από ανοιχτές πηγές και δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για το πόσα όπλα, πόσο εξοπλισμό και πόσους ανθρώπους έχουν στην πραγματικότητα οι Ουκρανοί.
Και αυτό εξηγεί τι συμβαίνει στο Artemovsk (Bakhmut), με τους Ρώσους να αφιερώνουν όλο τον χρόνο στον κόσμο για να βαθμονομήσουν τη στρατηγική τους άμυνα, και μετά την ομαλή εγκατάλειψη της Kherson, να παρασύρουν τους Ουκρανούς σε ένα ασταμάτητα σφαγείο.
Ο Martyanov χαρακτηρίζει την ανικανότητα των Η.Π.Α./ΝΑΤΟ ως «ζαλάδα».

Πόλεμος ζωής και θανάτου για τον έλεγχο της Ευρασίας

Για άλλη μια φορά, η πιο σημαντική συνέπεια των διαρροών του Πενταγώνου είναι να διαπιστωθεί ότι οι ΗΠΑ, de facto και de jure, βρίσκονται σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Η Ρωσία θα δημιουργήσει ένα δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου για την Ουκρανία, επομένως κάποιοι δυτικοί ίσως πρέπει να καταφύγουν από τώρα στη Νέα Ζηλανδία.
Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε πάντα κατά νου η Ουκρανία είναι ένα απλό πιόνι στο παιχνίδι της για να μην απολέσουν οι ΗΠΑ την ηγεμονία τους από την Κίνα, τη Ρωσία και ενδεχομένως τη Γερμανία.
Ο αρχικός στόχος των νεοσυντηρητικών αμερικανικών δυνάμεων ήταν να αποκοπεί η Γερμανία από τη Ρωσία με Δούρειο Ίππο τον Καγκελάριο Scholz, ο οποίος είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για την τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς Nord Stream.
Ο Scholz συμμετείχε επίσης στην πλεκτάνη της CIA, «αποκαλύπτοντας» κάποιον σκοτεινό Ουκρανό «αντιφρονούντα» και σε ένα σκοτεινό γιοτ για την ανατίναξη των αγωγών, μετά την πραγματική αποκάλυψη του Seymour Hirsch.
Το επόμενο βήμα είναι να αποκοπεί η Ουκρανία από τη Ρωσία – «ανακατακτώντας» την Κριμαία, το επίκεντρο του τρέχοντος blitzkrieg, και το Donbass, προκαλώντας μια κατακλυσμική ψυχολογική αναταραχή στη Ρωσία που θα οδηγήσει στην καθαίρεση του Putin.
Tότε οι Δυτικοί θα μπορέσουν να βάλουν χέρι στους τεράστιους φυσικούς πόρους της Ρωσίας – στερώντας τους από την Κίνα μέσω του στόλου των ΗΠΑ.
Αυτή η τακτική μπορεί να μην είναι τόσο έξυπνη – αλλά η νεοσυντηρητική ελίτ απολαμβάνει τη δική τους πνευματικά ρηχή λίμνη.
Οπότε ο πόλεμος (παράστασης) στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί, μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, διαφορετικά όλα αυτά τα περίτεχνα σχέδια θα μείνουν επί χάρτου.
«Αυτός είναι ένας πόλεμος do-or-die εναντίον Ρωσίας-Κίνας για τον έλεγχο της Ευρασίας.
Αυτό θα συνεπάγεται περισσότερες διαρροές από το Πεντάγωνο; Φέρτε τες…» καταλήγει ο Pepe Escobar.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ