Σε γέλια ξέσπασαν οι ολιγάρχες όταν άκουσαν τον Αλέξη Τσίπρα να ξεστομίζει αυτό που θα διαβάσετε

Η Πυθία αποκαλύπτει

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα δομημένα συμφέροντα που τον στηρίζουν δεν το βάζουν κάτω. Παρά την συντριβή του Χάρη Δούκα στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ, παρά δηλαδή την εξέλιξη που ανέτρεψε, σε πρώτο χρόνο, τον σχεδιασμό της διαπλοκής για τη συγκρότηση ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς ο οποίος θα προέκυπτε ως συνέχεια της μεθόδευσης για την αποκαθήλωση των Κασσελάκη και Ανδρουλάκη από τις ηγεσίες των κομμάτων τους και της ρευστοποίησης (με ενορχηστωτή τον Τσίπρα και εκτελεστές του πραξικοπηματίες) και της οριστικής διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, τμήματα της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας επιμένουν να επιδιώκουν να ρυθμίσουν τις πολιτικές εξελίξεις στον προοδευτικό, δημοκρατικό και αριστερό χώρο

Σε αυτή τη βάση τα “συστήματα” του πολιτικού – οικονομικού συμπλέγματος εξουσίας παρακολούθησαν με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Ινστιτούτο του, από την οποία κατέστη εμφανές ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός προετοιμάζεται για ολική επαναφορά (αποτυχημένη θα είναι) στην Κεντρική Πολιτική σκηνή.

Μία αναφορά του Αλέξη Τσίπρα θα πρέπει να έκανε τους εκπροσώπους των δομημένων συμφερόντων να ξεσπάσουν σε δυνατά γέλια. Ποια είναι αυτή; Διαβάστε τι είπε μεταξύ πολλών άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο κάποιοι θεωρούν ήδη “νέο Σημίτη”:

«Η ανασυγκρότησή της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απλά ζήτημα σχεδίου και πόρων, αλλά απαιτεί και προϋποθέτει ταυτόχρονα και ρήξεις με οργανωμένα συμφέροντα. Μια βαθιά προοδευτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σύνολο σχεδόν των θεσμών».

Αυτές οι “ρήξεις με τα οργανωμένα συμφέροντα”, θα πρέπει να… ανησύχησαν ιδιαίτερα τα οργανωμένα συμφέροντα. Αστειεύομαι φυσικά. Σε ποια οργανωμένα συμφέροντα αναφέρεται άραγε ο Αλέξης Τσίπρας; Σε εκείνα που δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει κρυμμένος πίσω από υπουργούς του ή στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου; Τα οργανωμένα συμφέροντα τα οποία στην πρωθυπουργική του θητεία ευνόησε με διαφόρους τρόπους (Έγιναν και τέτοια πράγματα); Τα οργανωμένα συμφέροντα με τα οποία επιδίωξε να συμμαχήσει, αλλά δεν τα κατάφερε; Τα δομημένα συμφέροντα τα οποία τον εξευτέλισαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας και στη συνέχεια – πιστός στην ντροπιαστική παράδοση του ΚΚΕ εσωτερικού – γονυπετής και γοητευμένος από τον κοσμοπολιτισμό τους προσέτρεξε να αυτοεξευτελιστεί συνθηκολογώντας μαζί τους; Τον Στουρνάρα, με τον οποίο βρίσκεται σε συνεννόηση; Δύο συγκεκριμένες τράπεζες που τον αγαπούν πολύ. Κάτι τραπεζίτες, παλαιούς και νέους; Τους ολιγάρχες που στηρίζουν τον Μητσοτάκη (όταν θα έρθει η ώρα θα πέσει πολύ γέλιο και κλαμα μαζί);

Σε ποια ακριβώς οργανωμένα συμφέροντα αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας;

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ