Σε αποσύνθεση η Νέα Αριστερά: Πως θα προσπαθήσει να γίνει κόμμα

Αργά… αργά και με διαφορετικές προσεγγίσεις προχωρούν στη Νέα Αριστερά για το επόμενο βήμα. Αυτό της μετεξέλιξης της πολιτικής κίνησης, που τώρα εκφράζεται κυρίως μέσω της κοινοβουλευτικής ομάδας που έχουν συγκροτήσει οι 11 αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές.

Το επόμενο βήμα προφανώς σημαίνει συγκρότηση κόμματος και θα αποφασιστεί τον Μάρτιο, όταν και προγραμματίζεται η «πανελλαδική συνδιάσκεψη». Τον Μάρτιο θα είναι βέβαια ήδη αργά, καθώς λίγο μετά έρχονται ευρωεκλογές (9 Ιουνίου) και ό,τι είναι να γίνει πρέπει να αποφασιστεί το αργότερο τότε.

Ο Τσακαλώτος και κάποιοι βουλευτές δεν καίγονται για τη συγκρότηση κανονικού κομματικού φορέα. Αρκούνται σε μία πιο… χαλαρή σχέση.

Αλλά οι πιο έμπειροι περί των κομματικών, βλέπουν ότι υπάρχει αποσυσπείρωση, απογοήτευση (λόγω των χαμηλών δημοσκοπικών επιδόσεων), ακόμα και αποστράτευση κάποιων, που ενώ ήταν ένθερμοι της αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα δεν έχουν την ίδια όρεξη…

Και αυτοί οι έμπειροι παράγοντες, που έχουν περάσει από ισχυρά κομματικά πόστα, θεωρούν ότι επείγει ένας οργανωτικός βραχίονας για να συγκρατήσει τα μέλη και τους φίλους στην ενεργό δράση.

Για αυτό πιέζουν για τη συγκρότηση κόμματος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...