Σε ανοιχτή γραμμή τα ορφανά του Σημίτη με το Μαξίμου – Ποιους εκσυγχρονιστές θα φέρει ο Μητσοτάκης από το περιθώριο στην κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα

Σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα λεγόμενα ορφανά του Σημίτη που δηλώνουν πρόθυμα να προσχωρήσουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Τα επιφανή στελέχη των λεγόμενων εκσυγχρονιστών, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Μανιάτης και Θόδωρος Παπαθεοδώρου συζητούν με το Μαξίμου για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην κυβέρνηση.

Βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε διεύρυνση προς το κέντρο, στην εναγώνια προσπάθειά του να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για την κυβέρνηση, συναντά έντονες αντιδράσεις για την αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από το Σημητικό μπλοκ.

Μπορεί η απόφαση του Σταύρου Μπένου να προκάλεσε μόνο γκρίνιες αλλά πρόκειται για διαφορετική περίπτωση γιατί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει επικεφαλής μίας επιτροπής που συνδέεται με την ανασυγκρότηση της Εύβοιας.

Σε περίπτωση όμως κατά την οποία βρεθούν σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τότε οι κλυδωνισμοί της Νέας Δημοκρατίας είναι αναπόφευκτοι.

Στο παρασκήνιο είναι έντονες οι πιέσεις που ασκούνται από εξωθεσμικούς παράγοντες για την αξιοποίηση της Άννας Διαμαντοπούλου σε υπουργείο που πρόκειται να διαχειριστεί το Κοινοτικό Ταμείο Ανάκαμψης.

Μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει ένταση στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ενεργοποιώντας τα αντανακλαστικά των παραδοσιακών βαρόνων του κόμματος και ειδικά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις και δηλώνει παρών.

Σε ανοιχτή γραμμή με την κυβέρνηση βρίσκεται και ο Γιώργος Φλωρίδης ο οποίος ταυτίζεται με την πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γι’ αυτό δεν αποκλείεται η υπουργοποίησή του στον επικείμενο ανασχηματισμό.

Αντίθετα ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος φλερτάρει με την κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι τον απασχολεί η πανεπιστημιακή καριέρα, δεν φαίνεται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί σε κυβερνητικό πόστο παρά το γεγονός ότι είχε προταθεί σε ανύποπτο χρόνο η αξιοποίησή του.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην KONTRA ότι το ενδεχόμενο υπουργοποίησης του Γ. Μανιάτη έχει καεί αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα σε περίπτωση κατά την οποία ο πρωθυπουργός επιδιώξει μία μεγάλη διεύρυνση στο χώρο του κέντρου.

Ανάμεσα σε αυτούς που συζητούν με το Μαξίμου περιλαμβάνεται και ο Θ. Παπαθεοδώρου.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις για μεταγραφές στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Γι’ αυτό η Φώφη Γεννηματά έχει ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους επιχειρώντας να περιχαρακώσει τον χώρο του ΚΙΝΑΛ.

Βεβαίως η Φώφη Γεννηματά είναι ενήμερη για τις επαφές που διατηρούν προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα.

Το πρόβλημα είναι ότι ενδεχόμενη υπουργοποίησή τους προκαλεί πολιτικό και επικοινωνιακό πρόβλημα στο ΚΙΝΑΛ σε μία περίοδο κατά την οποία επιχειρείται η ανασυγκρότησή του.

Μάλιστα με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις έχει θετικό πρόσημο σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, στη Χαριλάου Τρικούπη τρέμουν το ενδεχόμενο ότι μαζί με τα στελέχη μετακομίζει και ένα κρίσιμο ποσοστό προς τη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ