Σαρωτικό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ: Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις για Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Όπως είναι λογικό έχουν ξεκινήσει και οι πρώτες απόπειρες καταγραφής των προθέσεων του εκλογικού σώματος που προσέλθει στην κάλπη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δημοσκόπων και αναλυτών ο αριθμός των ψηφοφόρων θα είναι πολύ μικρότερος αυτή τη φορά. Αντί για 300.000, την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να ψηφίσουν περίπου 200.000.

Στις δημοσκοπήσεις που διεξάγουν οι γκαλοπατζήδες στο παρασκήνιο φαίνεται ήδη να έχει ξεκάθαρο και πολύ μεγάλο προβάδισμα ο Νίκος Ανδρουλάκης, έναντι του Χάρη Δούκα, ο οποίος κατάφερε οριακά να προκριθεί στον δεύτερο γύρο, αφήνοντας εκτός τον Παύλο Γερουλάνο.

Οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι η διαφορά ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα θα κινηθεί σε ποσοστό άνω του 15%, υπέρ του πρώτου βέβαια. Τα στοιχεία και οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιτύχει σαρωτική νίκη έναντι του αντιπάλου του. Οι δημοσκόποι και οι αναλυτές υπολογίζουν ότι ο κύριος όγκος των ψηφοφόρων του Παύλου Γερουλάνου, αλλά και της Άννας Διαμαντοπούλου θα κατευθυνθούν στον Νίκο Ανδρουλάκη. Πολλοί ψηφοφόροι από εκείνους που δεν ψήφισαν κανέναν από τους δύο νικητές του πρώτου γύρου, θεωρούν ότι ψηφίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και θα σταθούν ανάχωμα στα σχέδια που απεργάζονται τμήματα της διαπλοκής, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας, που επιδιώκουν να καταστήσουν τον Χάρη Δούκα μεταβατική λύση ηγεσίας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συγκρότηση του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς που ενδεχομένως θα φέρει, μελλοντικά, στην ηγεσία του νέου φορέα τον Αλέξη Τσίπρα.

Η αλήθεια είναι πως τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο σύμπραξης με το σύστημα Τσίπρα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ενδεχόμενο εκΣΥΡΙΖΟποίησης ή εκτσιπροποίησης του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος τους τρομοκρατεί και τους απωθεί.

Τουλάχιστον με τον Ανδρουλάκη, αν και γνωρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κυβερνητική προοπτική, τουλάχιστον θα αποφύγουν την παρέα των “87” του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο ο Χάρης Δούκας, δηλαδή ένας νέος Καμίνης, να παραδώσει τη σφραγίδα του κόμματός του στη διαπλοκή για να δημιουργηθεί ο δεύτερος, μετά τη ΝΔ, πόλος της συναίνεσης στην επιλογή της επιβολής ενός δοτού πρωθυπουργού, στα πρότυπα της επιβολής της τεχνοκρατικής Χούντας του Λουκά Παπαδήμου το 2011.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Daily Sabah: Οι Εβραίοι θέλουν Γη του Ισραήλ τη βόρεια Κύπρο

Εδώ και καιρό η Ανατολική Μεσόγειος αποτελεί εστία γεωπολιτικής...