Σαν κεραυνός έπεσε η ξαφνική αποχώρηση από τα ΜΜΕ του Αλαφούζου – Όλο το παρασκήνιο

Από το topontiki.gr

Η αποχώρηση της Ιωάννας Μάνδρου από την «Καθημερινή» και κατ’ επέκταση από ΣΚΑÏ (tv και Ραδιόφωνο) εξέπληξε την πιάτσα, όχι όμως όσους μέσα στον Όμιλο Αλαφούζου έβλεπαν συμπεριφορές εις βάρος της που δεν συνάδουν, όχι μόνο για την δημοσιογραφική της πορεία- αφού θεωρείται και δικαίως μια από τις επαρκέστερες- ίσως η κορυφαία – στο δικαστικό ρεπορτάζ- αλλά για την ευπρέπεια που αντιμετωπίζει όλους τους συνεργάτες απ´ όπου πέρασε.

Τώρα για την αιτία που αποφάσισε να φύγει από το αλαφουζαίικο– είναι αλήθεια με βαριά καρδιά – πολλά λέγονται, αλλά εγώ θα σταθώ στο τι λέει το ρεπορτάζ εντός του συγκροτήματος.
Μιλούν για απαξιωτική συμπεριφορά εδώ πολύ καιρό από τον Αλέξη Παπαχελά.

Μα είναι δυνατόν; Με τόσα κολέγια, τόσες λαμπρές σπουδές, τόσες διασυνδέσεις, τέτοια αναγνώριση μέχρι και στην Ουάσιγκτον; – ας κάνω ότι δεν το πιστεύω. Και καλά ο Παπαχελάς, ας πούμε ότι μεγαλώνουμε – τάχα μου τα ξέρουμε όλα- και έχουμε παραξενιές! Μα, να έχει απαξιωτική συμπεριφορά, κάτι του στυλ, “ποιον ενδιαφέρει το ρεπορτάζ σου, δεν χρειάζεται να δώσεις κομμάτι, δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα θέματα” κλπ από ένα στέλεχος της «Καθημερινής» κάποιον Τζιρτζίνη, Τσιρτσιλή, Ντερτιλή, η κάτι τέτοιο τέλος πάντων;

Εγώ ένα Τσιτσίνη θυμάμαι που ήταν στο «Έθνος της Κυριακής» σελιδοποιός. Τέτοια πρόοδο σε λίγο διάστημα και με αυτό το στυλ; Είναι να απορεί κανείς!

Ή μάλλον, λάθος, δεν είναι να απορεί…

Μ’ αυτά και με άλλα, η Μάνδρου αποτελεί παρελθόν για τον όμιλο Αλαφούζου. Και πως ο Γιάννης και ο Θέμης Αλαφούζος είναι Κύριοι, είναι γνωστό στην πιάτσα και για όσους συνεργάζονται στον Σκάι αλλά και για όσους δεν έχουν συνεργαστεί.

Για άλλες πολιτείες και θάλασσες λοιπόν η Ιωάννα. Και το ρεπορτάζ συνεχίζεται.

Υ/Γ: Σε κάποιους ταιριάζει αυτό που έλεγαν για τον Τζούλιο Αντρεότι, ότι, «αυτός είναι τόσο ικανός, που είναι ικανός για όλα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ