Σακελλαροπούλου: Η νέα οκτακομματική Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις- «Θα το ζήσουμε και αυτό»

«Πρόκληση για τον πρόεδρό της» χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη νέα οκτακομματική Βουλή που προκύπτει από τις χθεσινές κάλπες.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει την κ. Σακελλαροπούλου για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών. Νωρίτερα είχε παραλάβει τον πίνακα με τα επίσημα αποτελέσματα από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού.

«Για άλλη μια φορά, μέσα σε λίγο διάστημα, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα», είπε ο κ. Τασούλας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενημερώνοντας την κ. Σακελλαροπούλου για το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι είναι «σαφές». «Αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη».

Από την πλευρά της, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε ότι έχει καλέσει και θα έρθει ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, «σε μία ώρα περίπου».

«Είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη μέρα, και ότι είχαμε δύο εκλογές σε σύντομο διάστημα που διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα», είπε, προσθέτοντας: «Νομίζω ότι η νέα οκτακομματική Βουλή γεννά πολλές προκλήσεις για τον επόμενο πρόεδρό της. Θα το ζήσουμε όλοι μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

Σε αυτό το σημείο ο κ. Τασούλας υπενθύμισε ότι και το 2015 είχε προκύψει οκτακομματική Βουλή, και δεν είναι κάτι «πρωτοφανές», με την κ. Σακελλαροπούλου να σχολιάζει: «Αλλά κάθε φορά με κάποια άλλη απόχρωση».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1