Σάλος στο διαδίκτυο: Η στιγμή που ο Κώστας Καραμανλής αποκαλύπτει το σχέδιο του Μητσοτάκη για το μεγάλο ξεπούλημα στην Τουρκία (vid)

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή”, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας η επιχείρηση διερεύνησης της ατζέντας η ευθεία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι απροκάλυπτες. Μόνο εθελοτυφλούντες δεν μπορεί να το βλέπουν αυτό. Η Τουρκία ευθέως απειλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο έχει αναθεωρητικό σχέδιο, αποδεικνύεται από την παρουσία της στη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο και τα Βαλκάνια» είπε και αναφερόμενος στις βλέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Χάγη, ξεκαθάρισε:

«Πιστεύω ότι καμμιά Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα ήταν διατεθειμένη να υποχωρήσει σε μείζονα εθνικά θέματα και να αποδεχθεί ρυθμίσεις σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρώτον, διότι αποκλείω την πιθανότητα να το επιθυμεί. Αλλά επιπρόσθετα δεν θα μπορούσε, διότι θα βρισκόταν αντιμέτωπη με την ομόθυμη και σθεναρή αντίδραση των Ελληνίδων και των Ελλήνων» είπε και άσκησε βέτο για το θέμα της Χάγης:

«Είναι αδύνατη και αδιανόητη η σύναψη συνυποσχετικού που θα κρύβει τεχνηέντως και εκ του πονηρού, υπό το πρόσχημα της προσφυγής στο ΔΔ της Χάγης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, την εκχώρηση με ασαφείς και διπλωματικά ευρηματικές διατυπώσεις, δικαιώματος στο ΔΔ να αποφανθεί περί του εύρους των χωρικών υδάτων ή ακόμα και της εδαφικής κυριαρχίας νήσων και βραχονησίδων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό» τόνισε ο Κώστας Καραμανλής και προειδοποίησε: «Υφέρπει όμως πάντα ο κίνδυνος, στο όνομα της ύφεσης, των χαμηλών τόνων και των ήρεμων νερών, να δημιουργείται σταδιακά η εντύπωση της αποδοχής της διευρυνόμενης τουρκικής ατζέντας και διεκδικήσεων, άρα βήμα-βήμα της δημιουργίας προηγούμενου. Με άλλα λόγια η δια της διαχρονικής διολίσθησης έκπτωση πάγιων εθνικών θέσεων που εδράζονται στέρεα επί του Διεθνούς Δικαίου».

Στο διαδίκτυο ξέσπασε σάλος:

Κύριε Μητσοτάκη
@kmitsotakis
εδώ ο κ. Καραμανλής σας λέει ότι είστε έτοιμος να ξεπουλήσετε την Ελλάδα στην Τουρκία.
Έχετε κάτι να απαντήσετε;
Το αποδέχεστε;
Ή θα τον διαγράψετε;
Πάντως αν δεν απαντήσετε σε αυτή την πολύ βαριά κατηγορία ή δεν τον διαγράψετε, πάει να ότι αποδέχεστε την κατηγορία.
Ο Ελληνικός λαός θέλει να ξέρει.
Κύριε Μητσοτάκη είστε έτοιμος να ξεπουλήσετε την Ελλάδα στην Τουρκία Ναι ή Όχι;

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγινε viral: Σάλος με τη σύζυγο του πρώην πρωθυπουργού που έγινε τρολ – Έρχονται αποκαλύψεις για πρόσωπα υπεράνω υποψίας

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Σάλος...