Σάλος στον γερμανικό Τύπο για την τοποθέτηση της Γκιλφόιλ στην Αθήνα

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ είναι η εκλεκτή του Ντόναλντ Τραμπ για πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Αθήνα – το μόνο που μένει τώρα είναι η επικύρωση του διορισμού της από την αμερικανική Γερουσία.

«Η Γκίλφοϊλ είναι μία από τις πιο επιφανείς προσωπικότητες της αμερικανικής Δεξιάς και προεκλογικά τάχθηκε υπέρ του Τραμπ», γράφει το SPIEGEL Online. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ «χαρακτήρισε την Γκίλφοϊλ ως μία στενή φίλη εδώ και χρόνια και μία σύμμαχο με οξεία αντίληψη και μεγάλη εμπειρία στους τομείς του δικαίου, των μέσων και της πολιτικής»

«Στέλνει ο Τραμπ την πρώην αρραβωνιαστικιά του γιου του εξορία στην Ελλάδα;», διερωτάται από την πλευρά του το Stern. «Οι κακές γλώσσες μπορεί να μιλάνε για νεποτισμό. Και φαίνεται αρκετά δύσκολο να πιστέψει κανείς πως η Γκίλφοϊλ θα γίνει πρέσβειρα στην Ελλάδα λόγω του ταλέντου της στη διπλωματία ή των γνώσεων της για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Τι έχει να επιδείξει η 55χρονη; Μία περιπετειούλα στον κλάδο της νομικής, μία σύντομη καριέρα ως τηλεοπτική παρουσιάστρια – και έναν αρραβώνα με τον Ντον Τζούνιορ, τον γιο του (σύντομα) ισχυρότερου άντρα των ΗΠΑ».

Η Γκίλφοϊλ, που έχει υπάρξει ακόμη και μοντέλο στο παρελθόν, δήλωσε πως η επιλογή του Τραμπ την τιμά και θα χαρεί πολύ να εφαρμόσει την ατζέντα του, να στηρίξει τους συμμάχους στην Ελλάδα και να συμβάλλει στη διαμόρφωση μίας νέας εποχής ειρήνης και ευημερίας στην περιοχή.

Στην Ελλάδα πάντως ο διορισμός της Γκίλφοϊλ έχει γίνει δεκτός με σκεπτικισμό. Όπως παρατηρεί η Berliner Zeitung επικαλούμενη και δημοσιεύματα σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, στην Αθήνα έχει δημιουργηθεί η εντύπωση πως «αντί για έναν έμπειρο διπλωμάτη έρχεται στην Ελλάδα μία τηλεπερσόνα, που δεν έχει καμία εμπειρία στις διεθνείς σχέσεις».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί διασύρουν τον Μητσοτάκη: «Εξαγοράζει δημοσιογράφους και ελέγχει τα ΜΜΕ!»

Taz: Ο Μητσοτάκης ελέγχει τα ΜΜΕ με «αγορασμένους» δημοσιογράφους...

Σάλος: «Αγρότης-μαϊμού» τσέπωσε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ!

Έρχονται αποκαλύψεις-φωτιά: «Αγρότης-μαϊμού» φέρεται να πήρε 19,4 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Έρευνες για το σκάνδαλο που σοκάρει την Ελλάδα

Βόμβα στην ελληνική οικονομία: Σενάρια συγχωνεύσεων τραπεζών – Κοσμογονικές αλλαγές θα ανατρέψουν τα πάντα

Σενάρια τραπεζικών συγχωνεύσεων που μπορεί να μειώσουν τις συστημικές τράπεζες από τέσσερις σε τρεις

Πολιτική «βόμβα»: Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού, οι ανατροπές στις ισορροπίες και το ποσοστό που τρομάζει

Το σενάριο αυτόνομης καθόδου της Καρυστιανού μπορεί να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες. Ποσοστά έως 20%, ρόλος-κλειδί σε συμμαχίες και πιθανά ρίσκα