Σάλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε εκείνο που μπορεί να τον στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο (vid)

Κυριάκος Μητσοτάκης για βοήθεια στην Ουκρανία: Πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει στις δικές μας αμυντικές ικανότητες.

Έντονες προκάλεσε η παραδοχή Μητσοτάκη ότι η στήριξη στην Ουκρανία προκάλεσε κενά στην αμυντική ικανότητα της χώρας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε για εσχάτη προδοσία τον πρωθυπουργό και απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ πρόσθεσε με νόημα ότι και εκείνοι είναι συναυτουργοί στην εσχάτη προδοσία!

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αναπληρώτρια Σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Νάντια Σάντλοου, μιλώντας με τον του είπε ότι: «η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς». Και εκείνος της απάντησε: «Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά, που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες».

«Πως ρωτώ πώς θα αποκαλούσατε έναν πρωθυπουργό που, σε συνέντευξή του, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν κενά στην άμυνα της χώρας;», ρώτησε ο Κ. Βελόπουλος σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και πρόσθεσε: «σας θυμίζει κάτι αυτό; Αυτό θυμίζει τον Ιωαννίδη, που το 1974 απέσυρε την ελληνική μεραρχία από την Κύπρο».

Ο Μητσοτάκης με τον διεφθαρμένο ναζί Ζελένσκι
Ο Μητσοτάκης με τον διεφθαρμένο ναζί Ζελένσκι

«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι χαζός, δεν είναι ανόητος, είναι όμως δουλικός στα αμερικανικά συμφέροντα. Και ομολόγησε ότι αυτή η δουλοπρέπεια έχει δημιουργήσει κενά στην άμυνα της χώρας στο Αιγαίο», τόνισε ο Κ. Βελόπουλος και υπογράμμισε: «κύριε Μητσοτάκη, σας κατηγορώ για εσχάτη προδοσία. Κύριοι βουλευτές της ΝΔ, κύριοι υπουργοί, όσο τον στηρίζετε είστε συναυτουργοί σε αυτή την προδοσία!».

Μάλιστα ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατήγγειλε ότι η συνέντευξη Μητσοτάκη δεν ανεβαίνει στο διαδίκτυο. «Το περίεργο είναι ότι όποιος επιχείρησε να ανεβάσει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Facebook, τα βίντεο αμέσως κατέβαιναν. Βέβαια!

Γιατί εσείς έχετε την ομάδα των ανθελληνικών hoaxes και του Αλικάκου. Όσο όμως και αν θέλετε να βάζετε κουκούλα στις ειδήσεις, εμείς θα σας ξεκουκουλώνουμε!», ανέφερε και κατέληξε «με ένα μήνυμα προς τους Έλληνες: εμείς δεν υπακούμε στους ξένους ούτε σε πρεσβείες. Εμείς βαδίζουμε στα βήματα του Καποδίστρια που είπε: «Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την καρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης».

Είναι σαφές ότι η δήλωση Μητσοτάκη συνιστά μία ομολογία που θα μπορούσε να τον οδηγήσει στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η επικίνδυνη παρέα του αποδυναμώνουν την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, μόνο και μόνο για να στηρίξουν – κατόπιν εντολής από τις ΗΠΑ – το διεφθαρμένο ναζιστικό καθεστώς Ζελένσκι.

Ακολουθεί απόσπασμα από την συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του NATO Public Forum:

Nadia Schadlow: Η Ελλάδα έχει κάνει απίστευτα πολλά για την Ουκρανία. Είστε ένα από τα κορυφαία κράτη στην παροχή πυραύλων και πυρομαχικών στους Ουκρανούς. Τι περισσότερο πιστεύετε ότι πρέπει να σπεύσει να κάνει το ΝΑΤΟ και πώς μπορούμε να φτάσουμε εκεί; Ένα κομβικής σημασίας θέμα κατά το περασμένο έτος ήταν η ταχύτητα και η ικανότητα ή μη του ΝΑΤΟ να μεταφέρει οπλισμό στην Ουκρανία αρκετά γρήγορα. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα που είχαμε και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς πιστεύετε ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν τους επόμενους μήνες ή τι θα μπορούσε να έχει ουσιαστική επίδραση ώστε να ενεργούμε ταχύτερα;

Ο ξενόδουλος Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο ξενόδουλος Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης:

…”Η Ευρώπη παραμένει ενωμένη. Παρέχουμε στην Ουκρανία ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια, 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό πακέτο που συμφωνήσαμε πριν από λίγους μήνες. Τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν όμως και στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Και πρωτοβουλίες όπως η πρωτοβουλία της Τσεχίας, για παράδειγμα, έχουν αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικές για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία το ταχύτερο δυνατό.

Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες. Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη”….

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ