Σάλος με την προπαγάνδα του Αυτιά υπέρ της ΝΔ – Απίθανα όσα συνέβησαν σε LIVE μετάδοση στον ΣΚΑΪ

Απίθανα πράγματα με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αυτιά εκτυλίχθηκαν για άλλη μία φορά στον ΣΚΑΪ, όπου η προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας χτύπησε κόκκινο. Ο Γιώργος Αυτιάς έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει γαλάζιο non paper ως δήθεν Μεσοπρόθεσμο με κοστολόγηση προγράμματος της ΝΔ.

«Για ελάτε δύο λεπτά οι κάμερες. Είπατε κύριε Θεοχαρόπουλε ότι δεν υπολογίστηκε το τέλος επιτηδεύματος; Το τέλος επιτηδεύματος στο Μεσοπρόθεσμο υπολογίστηκε κόστος 89 εκατ. ευρώ το 2025, 222 εκατ. ευρώ το 2026, 443 εκατ. ευρώ το 2027. Πάρτε το να το έχετε κύριε Θεοχαρόπουλε» ανέφερε ο Γιώργος Αυτιάς.

Ωστόσο, όπως φαίνεται στην κάμερα, πρόκειται για έγγραφο συρραφή δηλώσεων του Θεόδωρου Σκυλακάκη και ανακοινώσεων της ΝΔ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μετά το νέο σόου του Γιώργου Αυτιά, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ (1.5.2023) μετά την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας, σημειώνει ότι “δεν περιλαμβάνονται τυχόν επιπρόσθετα προεκλογικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί” και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην “κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος”».

Αναλυτικά η ανάρτηση Θεοχαρόπουλου:


«Η προπαγάνδα έχει και τα όρια της.
Σήμερα ήμουν στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Όταν αναφέρθηκα στην πρότασή μας για από κοινού κοστολόγηση των προγραμμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από ανεξάρτητο φορέα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ είπε όχι, γιατί δήθεν η ΝΔ το έχει καταθέσει στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Αποδείχθηκε έτσι ότι έλεγαν ψέματα τόσο καιρό και στην πραγματικότητα δεν επιδιώκουν καμία κοστολόγηση.
Όταν έφερα ως επιχείρημα ότι στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν εμπεριέχονται πολλά προεκλογικά μέτρα της ΝΔ και έφερα ως παράδειγμα την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος το αρνήθηκαν. Εκείνη τη στιγμή, ο Γιώργος Αυτιάς έδειξε κάτι χαρτιά που δήθεν μας εκθέτουν. Στον φάκελό του όμως φαίνεται ότι κουβαλάει μόνο τα non paper της ΝΔ και όχι τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών.
Και αυτό γιατί στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης της ΝΔ (1.5.2023) μετά την κατάθεση του Προγράμματος Σταθερότητας, σημειώνει ότι “δεν περιλαμβάνονται τυχόν επιπρόσθετα προεκλογικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί” και αναφέρεται μεταξύ άλλων και στην “κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος”.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πριν λίγες μέρες με την ανακοίνωσή του όσο και εγώ σήμερα είχαμε δίκαιο.
Άλλωστε δεν πέρασαν και πολλές ημέρες όταν στην ίδια εκπομπή ο κ. Σκέρτσος κουνούσε ένα αρχείο excel ως δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το ΓΛΚ και στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι έλεγε ψέματα.
Η συζήτηση όμως επί των προγραμμάτων δεν μπορεί να γίνει στη βάση fake news και μίας προπαγάνδας χωρίς όριο. Δικό μας χρέος να αποκαλύπτουμε τα ψέματα τους στον ελληνικό λαό.
Όσο για την Ομάδα Αλήθειας – Προπαγάνδας, που δεν θα μπορούσε να λείψει από την άμεση διακίνηση των fake news, δυστυχώς τα νέα είναι άσχημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτός που δεν μπορεί να “μοιράσει τον σανό του ανενόχλητος” είναι η ΝΔ και ο Γιώργος Αυτιάς, καθώς το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών τους έχει διαψεύσει.
Συνεπώς με όρους Ομάδας Αλήθειας, το Υπουργείο Οικονομικών “αφήνει παγωτό” ΝΔ, Γιώργο Αυτιά και Ομάδα Αλήθειας – Προπαγάνδας».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...